Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Azt hiszem vadhús keletkezett...

Azt hiszem vadhús keletkezett az orr piercingemnél, ilyenkor mit kell tenni?

Figyelt kérdés

2 hónappal ezelôtt szurattam egy orr piercinget. Nem volt vele semmi problèmàm, 2 hètig naponta 3-szor, aztàn 3 hètig kètszer, ès mostansàg csak este tisztítom. Azt hiszem hogy a piercing felett egy picike vadhùs keletkezett. Nem fàj, csak amikor tisztítom, olyankor egy kicsit csíp. Mivel kezeljem ilyenkor? A piercinget nem szeretnèm kiszedni. (Egyèbkènt egy ilyen speciàlis spray-vel tisztítom, ahol szurattam ott adtàk.)

Mennyi idô kell ahhoz, hogy teljesen elmùljon?

Elôre is köszönöm a vàlaszokat!

#piercing #kezelés #orrpiercing #tisztítàs #Vadhùs
2016. aug. 15. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
betadint is használj. amúgy sokmindentől függ hogy mennyi idő alatt múlik el. de ha nem kezd elmúlni akkor menj el orvoshoz is!
2016. aug. 15. 23:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen a gyors vàlaszt!!

Mindjàrt le is kezelem akkor Betadinnal.

Most jutott eszembe, hogy ma reggel kicsit kiràntottam a piercinget, ès azutàn keletkezett ez a kis duzzanat, ès minimàlisan vèrzik is. A vadhùs is szokott vèrezni, vagy akkor szerencsèm van, ès csak megsèrtettem egy kicsit a bôrt?

2016. aug. 15. 23:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy jártam. Youtube-on láttam egy videót ahol a csaj almaecetes vattával tisztította. Kipróbáltam és másnap reggelre már sokkal jobban nézett ki. Leszárítja és összezsugorítja a vadhúst, ezen felül még tetrán kenőccsel kenegettem vékonyan. Ezt naponta 3x megcsináltam és pár nap alatt elmúlt teljesen. De ha csak almaecetet veszel már az is sokat segít.
2016. aug. 16. 08:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha vadhús, akkor patikában tudsz rá venni hidrogén-peroxid oldatot. Azzal kezeld naponta 3-4 alkalommal és jobb lesz.

Gyakorlatilag friss orrpiercinget első hónapban napi 4-5 alkalommal kell kezelni (octenisept), utána elég napi 3 alkalommal. Amikor úgy érzed, hogy begyógyult, utána még 2-3 hétig reggel és este.

Ékszercserénél az első évben a csereékszert fertőtlenítsd le, majd utána, ha kicserélted kezeld le egyszer.

Vadhúsnál H2O2 oldattal 1 hét kb.

2016. aug. 16. 17:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen a vàlaszokat!!

Szerencsère elmùlt, bàr mèg egy kicsit èrzèkeny!

2016. aug. 24. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!