Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » AZT SZERETNÉM TUDNI, HOGY A...

AZT SZERETNÉM TUDNI, HOGY A KIS UNUKÁM: i. U. HYPOXIA ÉS i. u. ASPIXIA, Dystress-állapotban született! és mind két fülére süket? Érdekelne, hogy a MÉHEN belüli probléma okazhata-e, hogy teljesen süket? Most 6. -hónapos!?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 20:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha az anya keringése omlott össze és nem hajtottak végre azonnal császármetszést, akkor jó indokuk lehetett rá, mely nagy valószínűséggel "le is van papírozva".

Én a pereskedés előtt mindenképp beszélnék egy témában jártas szakemberrel (lehetőleg nőgyógyásszal, aki nem érintett az ügyben; ügyvéddel semmiképp mert ő nem ért hozzá, és mindenképp a perre próbál rábeszélni, hogy legyen óradíja), hogy ebben az esetben egyáltalán van-e értelme a per megindításának. Mert azt kellene bizonyítani, hogy a kórházba kerüléskor még egészséges volt a baba, és a késlekedés miatt károsodott. De ha volt egy 10 perces hypoxiás periódus (mely akár a mentő kiérkezéséig is eltelhetett), mielőtt felvették a kórházba az anyukát, akkor a kórház joggal mondhatja, hogy ők mindent megtettek, de sajnos a károsodás már kialakult mielőtt a kórházba érkeztek. És jó eséllyel a dokumentációban is ez fog szerepelni, márpedig a bíróság csak a papírokat nézi...

2010. ápr. 20. 00:04
 12/19 anonim ***** válasza:

A genetikai papíroknak pedig nem sok közük van az ügyhöz. Mert ha az áll bennük, hogy a gyermek genetikai okok miatt süket, akkor az a kórháznak kedvez. Ha pedig az, hogy a süketségnek nincs genetikai oka, attól még nem változik az előző hozzászólásban említett helyzet.

Vagyis ha meg is lennének, akkor sem lennének perdöntőek (arról nem is szólva, hogy jó eséllyel a genetikai eredményekről máshol is van nyilvántartás, így pótolhatóak).

2010. ápr. 20. 00:11
 13/19 A kérdező kommentje:

Genetikailag Egészséges volt a baba,és ott mondták,hogy ha valami baja lesz a babának,Akkor orvosi műhiba lesz!!!!!!!!!

A lányomat akkor vitték a szülőszobába amikor rosszul lett.És akkor vették észre,hogy nagy baj van!Ugy indultak,hogy az Anyát kell menteni.Én tudom,hogy ez mit jelent,mert szültem császárral én is,megmondták,hogy Én vagyok a fontosabb,mert gyerekem lehet még.De én is élek és a lányom"saját"is.

Csak azt nem tudom,hogy mit csináltak majd nem 2 napig?

Én erre lennék kíváncsi? Ő a NEVELT lányom,aki enyhén fogyatékos!

És vajon a Klinikai papírok hova lettek?

2010. ápr. 20. 05:23
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem kötekedésből mondom, de ha csak azok a babák születnének betegen, akiknek genetikai rendellenessége van, akkor tized ennyi vagy még kevesebb lenne a beteg kisbabák aránya...

Nem akarlak a perről lebeszélni, csak javaslom, hogy előtte tájékozódj a témában, mert egy per rengeteg időbe és pénzbe kerül, pláne akkor, ha elveszted. Akkor a szakértői díjak miatt akár több százezres perköltséget is a nyakadba varrhatják. Mert ismétlem, a bíróság CSAK azt nézni, hogy protokoll szerint jártak-e el a kórházban, és ha így tettek és ezt le is vezették a dokumentációban, akkor nem történt műhiba. És ha felvételkor nem volt gond, csak később 36 óra múlva jelentkezett a komplikáció, és akkor is az előírások szerint jártak el, és ez áll a papírokban is, akkor esélytelen megnyerni a pert.

A bíróság számára az "mellékes", hogy ki milyen károsodást szenvedett. A műhiba nem azt jelenti, hogy beteg gyermek születik, hanem, hogy orvosi mulasztás/hanyagság miatt lett beteg a gyermek.

A klinikai papírok pedig szerintem pótolhatóak.

2010. ápr. 20. 12:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom ami veled történt, elhiszem, hogy nehéz, de nem lehet rögtön ráfogni, hogy műhiba.

Gondolom semmiféle eü végzettséged nincs, szóval az orvosok valószínűleg jobban értenek hozzá. De ha úgy érzed, az orvosok voltak a hibásak, akkor keress meg egy szakembert (nőgyógyászt).

De még ha igazat is ad neked, nem sok esélyed. Az orvosok ilyen ügyekben nagyon összetartóak. Ha pert indítsz vár rád több év szenvedés, megalázás, aztán meg kimondják, hogy nincs igazad, szóval fizesd a perköltséget is. Sajnálom, de ez van. Magyarországon orvos ellen szinte lehetetlen műhiba pert nyerni.

2010. máj. 2. 17:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Akkor sem biztos, hogy műhiba miatt lett a baba süket, hanem lehet más oka is. Biztos, hogy a születés előtt hallott a kicsi?
2010. máj. 2. 17:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Mellesleg ha a mama keringése összeomlott és ennek nem a terhessége volt az oka akkor azt a 36 órát a keringés rendezésével töltötték az orvosok. Mert nem lehet valakit úgy megcsászározni, hogy közben nem igazán van vérnyomása. Sajnos ez idő alatt simán érhette oxigénhiányos károsodás a babát. Igazából lehet, hogy az is szerencse, hogy még él a mama. Úgy hogy nem tudja az ember mitől omlott össze a mama keringése kicsit nehéz és helytelen ítélkezni.
2010. máj. 2. 19:07
 18/19 A kérdező kommentje:
Annyit tudok,hogy méhen belüli oxigén hiány!De azt már nem tudom,hogy mit jelent ,hogy Dystress Álapotban születet?!
2010. máj. 9. 13:28
 19/19 A kérdező kommentje:

Annyit már tudok,hogy Oxigén hiányos lett az unokám,-méhen belül.Mikor bekerült a lányom a kórházba,akkor a baba -MÉG Egészséges volt. UH.-szerint.

VAJON MIÉRT NEM A VAJÚDÓBA TETTÉK-AHOL LEHET VOLNA JOBBAN ELLENŐRIZNI A MAMÁT ÉS A BABÁT.

Mindkét fülére süket- mellette heveny hörgő szűkülete is lett.Ezért kell HASZNÁLNUNK-INHALÁLÓ GÉPET napi 3x,hozzá gyógyszerrel,és még Baby Hallert is.A Pulmonológus és a Gégész szerint,HALLÁS károsodást és a légzés problémát az Oxigén hiány okozta!

Vajon miért nem ellenőrizték ŐKET 36.-órán keresztül.

Most holnap megyünk a HEIM PÁL KÓRHÁZBA,ahol az eddigi sok vízsgálat után,talán kiderül,hogy elég lesz-e a halló készülék,vagy műtét lesz.

2010. jún. 2. 02:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!