Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gimis orvosi vizsgálat csoport...

Gimis orvosi vizsgálat csoportosan szokott történni? Kell vetkőzni?

Figyelt kérdés

2016. júl. 21. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk egy része együtt történt.

A magasságot gyorsan lemérték egymás után (cipő nélkül), ezzel egybekötve lúdtalpat néztek, beszéltek a csapatnak pár szót a védekezésről, megkérdezték kinek mikor jött meg először, majd kiküldtek mindenkit és egyesével visszahívtak.

Akkor hallásvizsgálatot csináltak, vérnyomást mértek, színtévesztést és látásvizsgálatot végeztek, kérdeztek a család kórtörténetéről dolgokat (magas vérnyomás, diabétesz, rák) végül felül le kellett vetkőzni és megvizsgálták a gerincet.

2016. júl. 21. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy a súlyt is együtt mérték.
2016. júl. 21. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Van egy csoportos és egy nem csoportos része.

A csoportos az, amikor x fiú vagy lány (nem vegyesen) bemegy, megmérik a magasságukat, tömegüket, elolvastatják vele a szemészeti táblát. Vetkőzni csak annyit kell, hogy amikor megmérik a mellbőséget és a csípőt, akkor le kell venni a pólót.

A nem csoportos az a hallásvizsgálat, amikor fel kell venni egy fejhallgatót és meg kell mondani, hogy melyik fülednél hallottad a csipogást.

Nálunk legalábbis ált. iskolában ez van.

2016. júl. 21. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Hát, nem vagyok már mai gyerek, nekem több mint tíz éve volt az utolsó ilyen, úgyhogy egészen pontosan már nem tudom. De emlékeim szerint többen voltunk bent egyszerre, ilyen négyen-öten legalább. És vetkőzni is kellett, alsónadrágra legalábbis biztos. De szerintem még azt is le kellett húzni, és megnézték vagy megfogták mindenkinek. Meg persze a szokásos dolgok: vérnyomásmérés, látásvizsgálat, hallásvizsgálat stb.
2016. júl. 21. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk úgy van/volt, hogy lényegében 2 szoba van. Bementünk kb 6-an, egyesével megmérték a súlyt (cipőt kellett csak levenni) vérnyomást, hallásvizsgálat, látás, és kérdezgettek olyanokról, hogy a feléről fogalmam sem volt... volt-e a családban... stb (konkrétan felsorolt kb 1 oldalnyi betegséget xD)

Aztán egyesével bementünk az orvoshoz (zárt ajtó), viszont ott le kellett öltözni (gatya természetesen maradt) és hajolgatni kellett stb (kb mint egy ortopédusnál) kérdezgetett néhány dolgot szintúgy és még a fogakat nézte meg. Ja és + szívet, meg hogy volt régen szívzörejem ezért menjek el megint vizsgálatra, beutalót írt és kb ennyi.

(lány esetében nem tudom... nem kérdezgettem őket xD)

Ha pedig pl tesi óraáról mész vagy utána/előtte akkor jó a tornanadrág is szerintem. Legalábbis 1x úgy mentem.

Nem kell megrémülni tőle :)

Ha meg netán mást is akar, akkor nem egyezel bele és ennyi. Nem tud veled mit csinálni, főleg nem kényszeríteni.

Ha pedig valahol, valamiért kötelező akkor hivatkozhatsz saját orvosra, de nem kötelező egyik gimiben sem.

Indokolatlanul nem fog megvizsgálni, nagyon maximum rákérdezni.

2016. júl. 21. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk egyesével ment minden.

De eleve a kísérő tanárnak vagy orvosnak,ápolónak szóljatok ha csoportos vizsgálatot szeretne hogy ti egyesével szeretnétek bemenni,ha valaki szégyenlősebb akkor akkor arról is szóljatok hogy csak az orvosi szobában akartok levetkőzni természetesen csak alsóneműt.

Lányok csak felül kellett levetkőzni.Fiúknál beprobálkoztak a boxer lehúzatásával,f utána vizsgálattal de mindenki megmondta ezt vizsgálatot nem végeztetik el ha kérdésük lenne váladzolnak rá.

Magasság,súly,hallás,látas,vérnyomás,nyaki nyirok mirigyeket,has megtapintássa volt,lúdtalp volt,meg a melljasunkat hallgatták még,gerincen a kezét az orvos végig húzta

2016. júl. 23. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!