Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Terhes vagyok, de nincsen...

Terhes vagyok, de nincsen egészségbiztosításom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kérlek, segítsetek, mert ha nem volna a babàm a pocakomban màr dunànak mentem volna. Siralmas helyzetbe kerültem, önhibàmból, ezt tudom. 4 évig nem fizette senki a tb-met, mert tagozatot vàltottam az egyetemen és gőzöm sem volt róla, hogy màr nem jàr. Aztàn idén januàrtól elkezdtem magam utàn fizetni, azt tudtam hogy majd ki kell fizetnem visszamenőleg de azt hittem mostanra màr biztosìtott leszek. Aztàn terhes lettem és az első orvosi vizsgàlaton kiderült hogy mégsem. Mentem a nav-hoz, ahol közölték, van 300000 ft-os tartozàsom, amíg ki nem fizetem nem is leszek ellàtott. Munkàm nincsen, jövő héten vizsgàlatok sokasàgàra kellene elmenjek, de hogy?? Ezt az összeget évek alatt tudnàm csak kifizetni. Most mi lesz, a hìd alatt fogom megszülni a gyerekemet?
2016. júl. 21. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Magánorvos? A szüleidtől nem tudsz kölcsön kérni?
2016. júl. 21. 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Már pedig azt be kell fizetni valahogy, ha csak nem vagy az otthonszülés híve, mindenféle ellenőrzés nélkül.
2016. júl. 21. 12:55
 3/10 A kérdező kommentje:
A csalàdom nincsen abban a helyzetben hogy ekkora összeggel segíteni tudjon, ha pedig lenne pénzem magànorvosra akkor a tb-t is tudnàm fizetni.
2016. júl. 21. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Keresd fel a helyi családsegítő szolgálatot. Ez ingyenes. Ott jogi és egyéb segítséget is tudnak biztosítani, mondani.
2016. júl. 21. 13:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell se magánorvos, se a híd alá menni szülni. A terhesgondozáshoz nem kell biztosítottnak lenned, az anélkül is jár a magzat egészségének érdeke miatt. A gyes ideje alatt is biztosított vagy, mivel segélyt kapsz. A tartozásra meg kérj részletfizetést.
2016. júl. 21. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Négyesnek igaza van. Egyébként a terhesgondozás és az alapvető vizsgálatok ingyenesek (vagyis más fizeti helyetted, ezért lesz társadalombiztosítás), akárcsak a sürgősségi ellátás.

Viszont így semmi jövedelmed nem lesz a gyerek mellett, úgyhogy kezdjétek el rendezni a helyzeteteket, lehetőleg külső segítséggel.

2016. júl. 21. 13:10
 7/10 A kérdező kommentje:
A pàromnak kilàtàsba van munkàja, tehàt lesz jövedelmünk később, viszont ez most sürgős. Biztos, hogy a terhesgondozàs és a vizsgàlatok ingyenesek? Mert múltkor az asszisztensnő azt mondta intézzem, vagy keményen perkàlni fog kelleni...
2016. júl. 21. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Mint írtam, menj(etek) a családsegítőbe. Ott sok mindenre kiterjedő segítséget, segítő válaszokat kaphattok. A segítő olyan dolgokra is felkészít, mit kell mondani egy állami ellátásban, ha valaki nem akar ellátni. A törlesztéstől kezdve, az adósságrendezői és egyéb segélyen át, az eü-ellátásodon keresztül az egyéb jogi lehetőségekig megkaphatod ott a válaszokat.
2016. júl. 21. 13:44
 9/10 anonim ***** válasza:
attól hogy nincs most tb-d még el fognak látni a kórházakban, városházán bemész és kérsz formanyomtatványt a tb fizetés mentessége alól mivel nincs munkád stb. kitöltöl dleadod ott helyben, "elbírálják", és egy 1 évig OK vagy papíron is. ezt egész addig kell zongoráznod amig nem lesz munkáb és majd nem fizeti utánnad a tb-t a munkáltató
2016. júl. 22. 23:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Na basszus, jól eltoltam a dolgot!!! A tartozàst ma elutaltuk, de anyukàmék szàmlàjàról, és most olvastam több helyen, hogy csak sajàt szàmlàról lehet utalni!! Most akkor mi lesz, ezzel a pénzzel akkor mit fognak csinàlni??
2016. júl. 25. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!