Kérdezi kérdése:
Ráérek tehát utána intézkedni?
Figyelt kérdés
Hali!.
Egy kérdésem lenne csak, júniusban megszűnt a tanulói jogviszonyom, de érvényes (ideiglenes) diákigazolványom van október 31.éig.
Olvasgattam kicsit és azt láttam, hogy amíg érvényes a diák addig nekem jár a TB és az ellátás is, fontos lenne tudnom, mert a napokban orvoshoz kell menjek.
Tehát, ha tényleg addig semmiféle fizetési kötelezettségem nincsen, akkor ráérek utána intézkedni emiatt, ha nem találok addig munkát?
És ha úgye akkor, bejelntem és munkanélküli leszek (istenmentsen) akkor visszamenőleg nem kell kifizessem az a félévet?
2016. júl. 8. 13:14
1/3 anonim válasza:
Október 31+45 nap, tehát december 15-ig nem kell fizetned ha most végeztél.
December 16-tól kell majd fizetned, ha addig nem találsz munkát.
2/3 anonim válasza:
Igen, december 15ig van tb-d. Már most érdemes munkanélkülibe regisztrálni, ők nem fizetik a tb-t, de nyilván leszel tartva, decemberben pedig magad utána kell fizetni ha nem találsz bejelentett állást. Visszamenőleg semmit nem kell, mert addig jár. Utána viszont vagy szociális alapon megkéred és ha megítélik akkor egy évig jár, vagy fizeted magad utána a 7000 valamennyit havonta.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 😊
2016. júl. 9. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!