Rákszűrés hiányában?
Sziasztok, nem velem esett meg, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire "szabályos".
Rákszűrés hiányában megtagadhatja háziorvos, nőgyógyász a fogamzásgátló felírását? Előre is köszönöm.
Igen.
De mi történt? A nő nem engedte, hogy megcsinálják a rákszűrést???
Igen, teljesen jogos és megteheti, mivel egyébként szakorvosi rendelvényre adható, de átadható a joga a felírásnak az első szakorvosi felírás után, azonban vannak feltételei a szedésének, ilyen a rákszűrés. A nőgyógyász sem írja fel anélkül hogy megvizsgálna és van ahol szólnak is hogy vizsgálat kell különben a következő adagot már nem írja ki a doki.
Nálunk kötelező a vérvétel évente, anélkül nem írja fel és kéri az éves rákszűrést is, sőt a korábbi még a nőgyógyásztól igazolást is kért hogy egy évig ő írhatja fel. Ha ez lejárt akkor nem írta fel.
Nem hallottam ekkora szigorról, ez nekem új. Éveken keresztül szedtem én is, de sosem volt ilyen "felhajtás " körülötte:)
Értem én, hogy érdek és jó, csak eddig nem találkoztam még ilyennel.
Orvosfüggő egyébként. Őt is ellenőrzik és ha mostanában megbukott ilyenen akkor elkezdi követni a kötelező köröket. Főleg hogy sokan szedik úgy hogy bemondták ami tetszik... Így szűrik ki ezt is.
Nekem eddig csak ilyen dokijaim voltak. A mostani "csak" vérvételt kér évente és a rákszűrést, bár nem veszi szigorúan ha lejárt, de szól hogy kelleni fog az idei!
Igen, feltétele, van aki még a nőgyógyásztól is kéri a szakvéleményt, hogy felírta, szedheti a betege, csak sok doki veszi félvállra még mindig. Én áldom a dokimat mert a vérvétel nélkül nem derül ki hogy pajzsmirigy betegséget okozott nekem a tabletta, így most életem végéig szedhetem a hormonpótlást.
Nem, ez sajnos nem a beteg döntése mivel az orvos felelős érte ha felírja akkor is ha pl a rákszűrést követően nem szedhetné a beteg. Lehet keresni kevésbé alapos dokit, de jobb elmenni évente legalább 1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!