Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Rákszűrés hiányában?

Költőnő? kérdése:

Rákszűrés hiányában?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nem velem esett meg, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire "szabályos".

Rákszűrés hiányában megtagadhatja háziorvos, nőgyógyász a fogamzásgátló felírását? Előre is köszönöm.

2016. jún. 30. 09:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

De mi történt? A nő nem engedte, hogy megcsinálják a rákszűrést???

2016. jún. 30. 09:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még egyéb vizsgálatokat is kérhet, vérvétel, hormonok ellenőrzése. Bár ezt szerintem nem sok doki teszi meg.
2016. jún. 30. 09:49
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát már több mint egy éves volt az előző papír és noha folyamatosan ugyanazt a gyógyszert szedi, a doki közölte vele, hogy addig nem írja fel az újabb adagot, míg nem végzik el az aktuális szűrést. Ismerősöm fel volt háborodva. Mondjuk én se hallottam még ilyenről. Csak érdekelt, hogy ilyen esetben a doki egyáltalán megtagadhatja-e.
2016. jún. 30. 10:26
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen jogos és megteheti, mivel egyébként szakorvosi rendelvényre adható, de átadható a joga a felírásnak az első szakorvosi felírás után, azonban vannak feltételei a szedésének, ilyen a rákszűrés. A nőgyógyász sem írja fel anélkül hogy megvizsgálna és van ahol szólnak is hogy vizsgálat kell különben a következő adagot már nem írja ki a doki.

Nálunk kötelező a vérvétel évente, anélkül nem írja fel és kéri az éves rákszűrést is, sőt a korábbi még a nőgyógyásztól igazolást is kért hogy egy évig ő írhatja fel. Ha ez lejárt akkor nem írta fel.

2016. jún. 30. 10:37
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem hallottam ekkora szigorról, ez nekem új. Éveken keresztül szedtem én is, de sosem volt ilyen "felhajtás " körülötte:)

Értem én, hogy érdek és jó, csak eddig nem találkoztam még ilyennel.

2016. jún. 30. 10:43
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Orvosfüggő egyébként. Őt is ellenőrzik és ha mostanában megbukott ilyenen akkor elkezdi követni a kötelező köröket. Főleg hogy sokan szedik úgy hogy bemondták ami tetszik... Így szűrik ki ezt is.

Nekem eddig csak ilyen dokijaim voltak. A mostani "csak" vérvételt kér évente és a rákszűrést, bár nem veszi szigorúan ha lejárt, de szól hogy kelleni fog az idei!

2016. jún. 30. 10:47
 7/14 A kérdező kommentje:
Szóval akkor elvileg ez kötelező feltétel? A "beteg" nem dönthet mondjuk saját felelősségre másként?
2016. jún. 30. 10:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, feltétele, van aki még a nőgyógyásztól is kéri a szakvéleményt, hogy felírta, szedheti a betege, csak sok doki veszi félvállra még mindig. Én áldom a dokimat mert a vérvétel nélkül nem derül ki hogy pajzsmirigy betegséget okozott nekem a tabletta, így most életem végéig szedhetem a hormonpótlást.

Nem, ez sajnos nem a beteg döntése mivel az orvos felelős érte ha felírja akkor is ha pl a rákszűrést követően nem szedhetné a beteg. Lehet keresni kevésbé alapos dokit, de jobb elmenni évente legalább 1x.

2016. jún. 30. 11:05
 9/14 A kérdező kommentje:
Csak ámulok. :) köszönök mindent választ, ment a zöld:)
2016. jún. 30. 11:41
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Az összes ismerősömnek vizsgálat nélkül írták fel,még a legelső alkalommal is,a legrosszabb esetben vérvételre küldték hisz az bőven elég lenne,mert a gyógyszer a hormonokat hat
2016. júl. 1. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!