Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvos ellen feljelentés hamis...

Orvos ellen feljelentés hamis néven? SOS

Figyelt kérdés

Azt javasolták nekem, hogy mindenképp "kamu" névvel jelentsem fel az orvost, mert így nem származhat belőle bajom. (Emailben írtam). Ma válaszoltak, hogy megkezdték a kivizsgálást, és ezzel hozzájárultam az egészségügyi adataim hozzáféréséhez. Viszont ugye olyan nevű beteg nincsen, aki aláírta a feljelentést.

Ilyenkor mit tudok tenni? Visszavonhatom? Vagy lehet belőle bajom?

2016. jún. 27. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
Mégis hogyan vizsgálják ki az ügyet, ha azt se tudják, kiét kellene?
2016. jún. 27. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Egy orvos szerinted csak konkrétan egy betege ellen követhet el visszaélést?

Nem tudom, ez a válasz miért 100%-os, mikor ezer más dolog miatt lehet panaszt tenni.

LÁttad, mit tett más beteggel, hogy beszélt vele, pénzt fogadott el, lopott, alkoholos befolyásoltság alatt dolgozott, okiratot hamisított, stb, stb.

Az a gyanúm, hogy csak egy sablon válaszlevelet kaptál.

A továbbiakról semmit nem fogsz tudni, és jó eséllyel nem is lesz folytatása, hiszen az orvos majd az ellenkezőjét mondja, és nem lesz tanú, hiszen te névtelen akarsz maradni, így nem lesz az orvos ellen bizonyíték.

Ha névtelenül érdeklődnél, hol tart az ügy, akkor az adatvédelmi törvény és/vagy betegjogok miatt nem adhatnak ki információt.

Én egyszer elég alaposan utánajártam a dolgoknak, mikor egy orvossal nem voltam megelégedve, és panaszt akartam tenni. Van a betegjogi képviselő, aki elsősorban a beteg saját panaszát vizsgálja ki, de nyilván mindent bizonyítani kell. Kívülállóként, hozzátartozóként csak akkor tehetsz panaszt, ha a beteg erre írásban felhatalmazást ad.

Ha te nem betegjogokkal kapcsolatban írtál, hanem csak egyszerűen az intézmény e-mail címére, akkor az lesz, hogy az igazgató majd behívatja az orvost, megkérdezi, mi történt, az elmondja a saját verzióját, és ennyi.

Mit vársz, hogy egy névtelen embernek fognak hinni, aki nem vállalja fel önmagát, csak névtelenül vagdalkózik, feljelentget, bemocskol?

Ha panaszod van, állj ki eléjük, és vállald magad, mert így semmit sem tehetsz, főleg bizonyítékok nélkül.

TE mit tennél, vagy mit szólnál hozzá, ha a munkahelyeden az egyik ügyfeled/kliensed/vásárlód/vendéged névtelenül írna a főnöködnek, és valótlanságokat állítana, amiket nem tud bizonyítani?

Azt írná, hogy loptál, és a főnököd inkább hinne egy névtelen levélírónak, mint neked, emiatt kirúgna.

Ugye, hogy nonszensz?

Baromság az egész. Átgondoltad te ezt, vagy csak dühből írtál?

Egyáltalán mi volt az a dolog, ami miatt bepanaszoltad, de nem vállaltad magad?

2016. jún. 27. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel konkrét ügyeket vizsgálnak ki, név nélkül semmire sem fognak jutni.

de csak oszd az észt tovább, és légy boldog, már nem 100%. A tiéd se.

2016. jún. 27. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
30%

Mi van?

Normális vagy?

Mi volt ebben észosztás?

Teljesen reális és észszerű kérdéseket tettem fel.

Sajnos - nem önszántamból - napi kapcsolatban vagyok az egészségüggyel, bocsásd már meg, hogy leírtam a véleményem, tán nem szabad?

Vagy csak nem tetszik, hogy nincs igazad?

Én nem is várom el, hogy 100% legyek, mert elárulom: nem attól lesz valami igaz, hogy te vagy más annak tartja.

2016. jún. 27. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is egészségügyben dolgozom. Név nélküli vagy kamu névvel leadott panasznak semmi következménye nem lesz. Még egy ejnye-bejnye sem.
2016. jún. 28. 00:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze. Vond vissza, szintén névtelenül. Így tudni fogják, hogy te voltál.
2016. júl. 1. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!