Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig jár nekem a TB járulék?

Meddig jár nekem a TB járulék?

Figyelt kérdés
Kibuktam az egyetemről előző félévben 2015/16 tanév első félévében, mivel a jogviszonyom megszűnt február elsejével ugy tudom egy ideig még nem kell fizetnem TB-t vagy igen ? Mi történik akkor , ha beteg leszek elmegyek orvoshoz és közbe nincs TB-m? Nem kapok orvosi ellátást?

2016. jún. 23. 14:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

A hallgatói jogviszony megszünése után még 45 napig voltál biztosított, onnantól már fizetned kell a havi járulékot, ha nem álltál munkába.

Orvosi ellátást kapsz, de az OEP jelenti NAV felé, hogy nincs biztosításod és ők behajtják rajtad visszamenőleg is a járulékot.

2016. jún. 23. 14:42
 2/11 A kérdező kommentje:
És ha én elmegyek holnap a NAV-hoz befizetni a TB-met és még aznap rendezem is visszamenőleg is , akkor ha még aznap elmegyek orvoshoz látni foglya , hogy nem aktív a Tb-m?
2016. jún. 23. 14:54
 3/11 anonim ***** válasza:

A diákigazolványra való jogosultság megszűnését (március 31) kvöetően még 45 napig van eü szolgáltatásra jogosult (és nem tb járulékra, a járulékot ugyanis mi fizetjük az államnak).

HA beteg leszel, az orvosnál jelezni fogja a rendszer, hogy rendezetlen a jogviszonyod, ellátnak ingyen, de alá kell írnod egy papírt, hogy tájékoztattak. Ők tájékoztatják az OEP-et, akik meg a NAV-ot, és a NAV-tól fogsz levelet kapni, benne az elmaradt járulék összegével és egy fizetésre való felszólítással.

2016. jún. 23. 14:59
 4/11 A kérdező kommentje:
És ha előre rendezve van a jogviszonyom , tehát kivan fizetve ? Vagy csak az ellátás után tudom megfizetni?
2016. jún. 23. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Van egy kis átfutási ideje, NAV csekket ad, azon kell befizetned, tehát egyből nem látja az orvos, hogy már biztosított vagy, de ellátnak, tehát nem probléma, nyugdtan menj el utána orvoshoz.
2016. jún. 23. 15:33
 6/11 anonim ***** válasza:

A félév utolsó napjától számítva van 45 nap amíg nem jár le a 45nap felesleges fizetned, utána viszont kell és ha van rendezetlen idő akkor a NAV-nál meg kell kérdezni, rendezni, így tuti nem számlázzák ki.

Kapsz ellátást de jelzik a NAV-nak és neked is hogy rendezetlen jogviszonyod van.

2016. jún. 23. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:

A félév utolsó napjától számítva van 45 nap

NEM!!!!

A diákigazolványra való jogosultság megszűnésétől! Ez pedig március 31.

2016. jún. 23. 19:51
 8/11 A kérdező kommentje:
lehet, de akárhogyan is nézem lejárt , mert legkésőbb május 16.tól kezdődöen kéne fizetnem
2016. jún. 23. 21:56
 9/11 A kérdező kommentje:
és ha előbb rendezem akkor is kapok értesítést?
2016. jún. 23. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:
június 12-ig kellett volna befizetni a májusra eső napokat, szóval nem vagy elkésve. BEmész, kitöltöd a nyomtatványt, befizeted a fél hónapot, ennyi. Előtte is mehetsz orvoshoz nyugodtan.
2016. jún. 23. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!