Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az ügyeletes orvos jogosan...

Az ügyeletes orvos jogosan akarta megtagadni tőlünk az ellátást?

Figyelt kérdés
Barátnőmet elkísértem az ügyeletes orvoshoz és amikor bementünk, akkor az orvosi titoktartásra hivatkozva kiakart küldeni engem. Ekkor egy rövid "szóváltás" következett köztem és az orvos között, és közölte velünk, ha nem megyek ki akkor megtagadja tőlünk a betegellátást, végül kimentem és rendben megvizsgálta a barátnőmet. Persze a barátnőm van olyan értelmes, hogy egyedül is betud menni és eltudja mondani mi a problémája, itt nem erről van szó, de én még életemben nem találkoztam ilyennel, hogy erre hivatkozva egy orvos megakarja tagadni tőlem az ellátást. Az a kérdésem, hogy jogilag tényleg tehet ilyet?

2016. jún. 20. 19:54
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Mielőtt bementünk többször mondta barátnőm, hogy szeretné legyek bent vele. Hozzáteszem több mint három éve együtt vagyunk, szóval ez hülyeség, hogy nem járult hozzá.

Valóban visszahúzódó és ő abban a helyzetben nem, mert megszólalni. De az orvos sem kérdezte meg őt, hogy mit szeretne.

2018. máj. 18. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!