Ezzel a tünettel még ma orvoshoz kellene fordulnom?
Csütörtökön voltam fogorvosnál, ahol 3d ct felvétel készült, és kiderült, hogy egy ciszta van az egyik fogam gyökerénél. A doki azt mondta, hogy ő ehhez nem nyúlna, nem bántaná, inkább éves szinten kontroll alatt tartaná, mert egészséges fog alatt van, viszont menjek el a felvétellel egy fül-orr-gégészetre.
Ma délután elkezdett zsibbadni az arcbőröm azon a részen, és még most is tart. Gondolom a ciszta nyomja az idegeket. Ezzel még ma menjek a kórházi ügyeletre, vagy várjak keddig a rendelésig? Fájni nem fáj, csak a bőröm bizsereg.
Milyen apropóból készült a 3d felvétel erről a területről?
Mi volt a panaszod?
Úgy éreztem, mintha néha fájna az egyik hátsó fogam, és elmentem dokihoz vele. Nem talált lyukas fogat, ezért javasolta, hogy csináljunk vagy panoráma röntgent, vagy 3d ct-t. A 2. lehetőséget választottam, mert azon jobban látható, jobban behatárolható a baj. És ekkor derült ki a ciszta.
A felvételt megkaptam cd-n, de nem tudom, ilyenkor foglalkoznak-e velem a kórházban. Sajnos év elején volt szerencsém hétvégén bemenni szaruhártya gyulladással, de elhajtottak, hogy mit képzelek magamról, hogy hétvégén bemegyek.
De jó. a teljes fogsorról lehet ilyet készíteni? Mennyibe került?
Szóval van panaszod, mégis azt javasolta, hogy viseld el a fájdalmat? Érdekes...
Azt javasolta, hogy mutassam meg fül orr gégésznek, mert ő nem bántaná az ép fog miatt. Az egyik fognyakam kilátszik, az volt érzékeny, de most az indíthatta be a cisztát is, amitől zsibbadok valószínűleg.
Igen, teljes fogsorról lehet ilyet készíteni, 15 ezerbe kerül, ami csak pár ezerrel drágább, mint egy panoráma, és sokkal többet mutat.
Hát, nálunk 3500 vagy 4000 Ft a panoráma Bp. belvárosában, úgyhogy ennek négyszerese a ct, de azért köszi.
Szerintem a cisztát le lehet szívni oldalról, ínyen keresztül, szóval nem is értem, mit mond a dokid, hogy az ép fog miatt ne kezdjetek vele semmit.... :S Főleg ha fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!