Mi tortenik nem erzem jol magam. Felek?
Kozel 1 eve kezdodott hogy gyenge vagyok ndm birok tesizni. Mar rosszabb lett, egesznap ki vagyok merulve gyenge nagyon faradt vagyok. Nem tudok aludni mar hetek ota. (Kb. 4-5 hete) . Ha futok szedulok par szaz mezef utan (2-3). Egy fogorvos traumat valtott ki nalam. (Jeldnleg pszihologushoz jarok miatta) a fogaim nagyon rosszak lettek. Mandulam gyakran gyullad be. (3-4 honaponta) Meg dagad majd le megy de meg ugyis latszik hogy egy kicsit nagy es olyan mintha "rancos" lenne. Fel tettem hogy mik okozzzak a tuneteket azt mondtak goc allhat a hatterben . Mondtak hogy gyengeseg ellen igyak kavet ma 2 kavet ittam reggel majd vettem automataban capucinot majd otthon ettem csokoladekat,kolat ezekben ndm gondoltam volna hogy ennyi koffein van ossze szamolva reggel 200mg koffeibt este fele meg 300mg vittem be a szervezetembe. Majd utany neztem nagyon megijedtem amiket irtak lehet ez koffein mergezes?
Nagyon felek. Ideges vagyok. Percenkent 71 x ver a szivem. Ha fel allok kicsit szedulok. Aludni nem tudok felek is. Eletemben meg soha nem ereztem ilyet.
Honapok ota semmit vagy kevesett eszek es iszok. Mindig sovany voltam jelenleg 44kg es 167 cm vagyik 14 eves mit tudndk cssinalni hogy nyugidjak meg? #Elnezest kerdk elore is az irasert telefonrol irtam diszlexias vagyok.#
A koffein valóban fel tudja pörgetni az embert, de ez nem azt jelenti, hogy gyengeség ellen jó lenne. A koffeintól nem leszel erősebb, csak pusztán feléberít.
Mondjuk ez az esti 300 mg nem hangzik túl hitelesnek, most vagy valamit elszámoltál, vagy literszámra ittad a kólát... de még ha tényleg annyi is, ez akkor is legfeljebb csak nagyon enyhe, pár órán belül magától elmúló koffeinmérgezést okoz. (Pár órán belül kiürül a szervezetből, szóval a reggeli 200 mg most nem játszik.)
Én ezt inkább pszichés, és általános egészségügyi problémákra, étrendi és életviteli problémákra vezetném vissza. (De ettől függetlenül akarattal, ha nem muszáj, ne erőltesd a koffeint!)
A helyzet az, hogy kimerítetted a szervezetedet. Az alvásmegvonás még egy ereje teljében levő szervezetet is padlóra tud küldeni, a te agyongyötört szervezetedet persze, hogy hazavágja. Akárhogy is, ha nagyon muszáj, akár altató segítségével is, de aludnod kell. (Természetesen a dokival irasd fel, nehogy saját szakálladra beszedj valami hülyeséget!) Pár nap alváshiányt még tud kompenzálni a szervezet, de több heti elégtelen alvás akár maradandó következményekkel is járhat!
A másik dolog a kóros soványság. 44 kiló? Ehhez a magassághoz ez borzasztóan kevés, lassan már az anorexia határát súrolja. Legalább 50 kilónak kéne lenned, de inkább 55-nek. Persze, hogy állandóan beteg vagy, meg szédülsz, hiszen a szervezeted éhezik! A biokémiai egyensúlyod borzasztóanm felborult, örülhetsz, hogy még csak ennyire vagy rosszul...
Gondolom, a napi másfél-két liter folyadékbeviteled sincs meg...
A fogaid romlásának is köze lehet az életmódodhoz. Alig eszel, alig iszol, gondolom, a kalciumbeviteled is a béka popója alatt van... persze, hogy romlanak a fogaid.
A mandulád is ezért gyulladt. Tudod, az emberi szervezet olyan, hogy ha életveszélyben érzi magát, akkor "lekapcsolja" azokat a rendszereket, amiknek a működése nem létszükséglet. Márpedig a te szervezeted életveszélyben érzi magát. Éhezik, szomjazik, kimerült. Az immunrendszered meg egyszerűen "lekapcsolt", hiszen a szervezet nem jut elég energiához.
Az ijedtséged egyáltalán nem alaptalan. Ha valaha normális ember akarsz lenni, akkor sürgősen változtatnod kell!
Kezdd az egészségesebb táplálkozással! Ha nem vagy éhes, akkor se sumákold el az evést! Ha mást nem, majszolj valami gyümölcsöt!
Aztán tessék naponta legalább 2 litert inni! Akkor is, ha nem érzed magad szomjasnak. A koffeint meg mellőzd.
Az alvási problémákkal is kéne valamit csinálni. Esetleg próbáld ki a citromfű teát, hátha segít...
Ha pedig kicsit erőre kapsz, akkor kezdj el mozogni! Nem kell éjjel-nappal a kondiban lenned, de naponta egy fél óra intenzív mozgást iktass be! Ameddig gyenge vagy, addig csak sétálgass, de valami testmozgást mindenképp végezz!
Keress magadnak valami elfoglaltságot, ami ki tud kapcsolni, és ami érdekel! Ha az ember olyannal foglalkozik, amit szeret csinálni, az sokat dob a lelki egyensúlyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!