Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért ilyen bunkók szívtelenek...

Miért ilyen bunkók szívtelenek az orvosok, ápolók egy kórházban? Ez a magyar színvonal? Lent a tapasztalatom.

Figyelt kérdés

Csuklómat műtötték a kórházban néhány hete. A bal kezem volt, ami ugye a gipsszel használhatatlan volt, a jobb kezem tökéletes volt. A nővérek azt mondták feküdjek hoznak katétert mikor közöltem, hogy pisilni akarok menni. Mondtam nekik, hogy hívjanak ide egy orvost, mert képes vagyok kimenni. Nem hívtak, amikor ki akartam menni próbáltak visszatartani, mert szerintük nem tudok. Ekkor mint más ember elvesztettem a türelmemet, követeltem, hogy feljelentem őket, mire az egyik kikísért és végig ott volt velem.

Ezek után rettegek legközelebb kórházba menni. Direkt nem írom le a kórház nevét.

2016. ápr. 11. 16:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
45%
Egyébként a kérdezőnek valahol igaza lehet! Kezdjük ott a sztorit, hogy ápoló, de még diplomás ápoló sem katéterezhetne férfi beteget! A férfi húgycsőben ugyanis két kanyarulat van, emiatt egyébként nagyobb lehet a szövődmény a beavatkozás során. Nem beszélve arról, hogy az ápolók többsége, úgymond profilaktidus céllal katéterezne járó betegeket is, egyszerű a miértje, hogy ne kelljen utána a beteget kísérgetni az illemhelyiségre, mert ha elesik akkor, a felelősség stb. Pedig nem esik a kompetenciájuk alá, természetesen ettől függetlenül egy rutinos ápolónak sima ügy. Szóval azért nem annyira úgy van az, hogy akkor csak úgy odajön, hogy katéter lesz és már emeli fel a lepedőt.
2016. jún. 28. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!