Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha erőltetettem a pisilést...

Ha erőltetettem a pisilést akkor nagyon görcsöl a hasam meg a derekamnál miért van ez?

Figyelt kérdés

#Erőltetettés
2016. ápr. 4. 02:24
1 2
 1/13 B.G.1994 válasza:
Gondolom "erőltetem" akart lenni, de mégis miért erőltetted?
2016. ápr. 4. 02:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Érzem hogy kell pisilnem de nem jön semmi
2016. ápr. 4. 05:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Fiú vagy lány vagy? Nem mindegy.
2016. ápr. 4. 09:47
 4/13 anonim ***** válasza:
ismerős érzés, menj el hasi UH-ra lehet egy kis vesehomok vagy vesekő zárja el a vizelet útját.
2016. ápr. 4. 12:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha vesekő zárja el az útját a vizeletnek akkor nem csak akkor görcsölne és fájna amikor pisilne, hanem folyamatosan, de iszonyatosan és nem ide írna, hanem már a sürgősségire ment volna be, ha előtte sosem tapasztalt még ilyen fájdalmat. Látszik előző, hogy neked sosem volt köved. Tényleg nem mindegy, hogy fiú vagy lány vagy. Így csak azt tudom mondani, hogy felfáztál.
2016. ápr. 4. 13:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Hu hát te nagyon okos vagy. :D Képzeld volt kövem azért is írtam neki. Típusos tünet hogy nagyon görcsöl folyamatosan, DE nem mindenkinél. Pl. nálam sem. Én csak egy lehetőségnek írtam, légyszives ne itt okoskodj nekem köszi .:D
2016. ápr. 4. 13:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint még sem volt. Hiszen nem tudod, hogyan is keletkezik a fájdalom. De most felvilágosítalak téged.

Amíg a vesekelyhekbe van a kő addig nem okozz akkora problémát, de azzal is foglalkozni kell főleg, ha nagy. Ha nagyon nagy a kő az uréterbe úgysem fog eljutni, tehát akkora fájdalom nem lesz. Ha a kő 3 milliméternél nagyobb akkor akad el a vizelet hiszen az uréter 3 milliméteres nagyságú. Nagyon nagyobb kő úgysem fog oda el jutni. Úgy képzeld el ezt az egész elakadás dolgot, minta egy slagot befognál a kezeddel és ott a víz összegyűlik. Ugyanez játszódik le a szervezetbe is tehát a vizelet nem tud távozni és vizelési ingered sem lesz tőle. Szóval attól, hogy elakadt a kő nem fog többször kelleni pisilni. Hiszen alapból nem is fog annyi oda jutni. Ezért szoktak pl Dupla J-t berakni, ami egy olyan cső amiben sok sok lyuk van így a vizelet a lyukakon keresztül át tud haladni és a fájdalom is meg szűnik. A fájdalom azért van, mert a vizelet elakadt, de az nem fog tovább haladni csak úgy, tehát a fájdalom nem szűnik meg, ergo nem akkor jön amikor pisilnél. Te ne beszélj butaságokat. A vesehomok csípő égő érzést kelt a húgycsőbe és látható is amikor pisiled. Szóval vesehomokja sincsen. A lány simán felfázhatott. Ha férfi akkor is. Felfázásnak is vannak olyan tünetei, hogy pisilésnél görcsölhet a derakad, meg a húgycsőbe is rossz érzés lehet, illetve sokszor kell pisilned, de mégsem tudsz. Amiket le írt nem azonnal a vesekő tünetei.

2016. ápr. 4. 13:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Illetve még annyi, hogy a vizeletbe mikroszkopikus mennyiségben vér is kerülhetett, ez is okozhat ilyen tüneteket illetve pisilési ingert és csípő érzést is. Valszeg antibiotikum kezelés kell neked. De kezdj a háziorvosodnál. Ha folyamatosan fáj és görcsöl nem csak pisilésnél akkor meg go SBO, mert akkor van köved.
2016. ápr. 4. 13:52
 9/13 A kérdező kommentje:
Lány
2016. ápr. 4. 15:08
 10/13 B.G.1994 válasza:
Mióta áll fenn a probléma? Lehet "csak" felfáztál.
2016. ápr. 4. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!