Ma reggelre bedagadt az orrom, lett egy pici gombostű fejnyi pukli rajta és az egész megdagadt (az orr bejárata nem), fájt. Pattanásokra kaptam pár hete Dalacin oldatot, azzal bekentem. Délután óta már csak az orrcsúcsom és az orrhátam ilyen piros, duzzadt és fáj érintésre, de óráról-órára javul. A pukliból jött arcmosás után váladék, de el is kezdett leszáradni és összehúzódni.
Most olvastam utána hogy ez akár (??) lehet furunkulus? Ezzel mehetek ügyeletre?
Most keresem az ügyelet elérhetőségét (nemrég költöztünk ide) viszont nem tudom hogy: fogadnak-e ilyennel??
2016. márc. 25. 22:48
1/9 anonim válasza:
Jesszus, nehogy erre pazarod az ügyeletes idejét. Tűrhetetlen fájdalom, hirtelen baleset, vészhelyzet.. erre van az ügyelet, nem pattanásokra. Ha üvegszilánk repül a szemedbe, vagy eltörik valamid, netán szívproblémáid vannak, akkor nagyon nem jó poén, ha pattanásos tinik foglalják le az egyetlen orvost.
2016. márc. 25. 23:08
2/9 anonim válasza:
Ezzel nehogy ügyeletre menj! Megha furunkulus is, az nem igényel sürgős beavatkozást. Ha nem múlik, menj bőrgyógyászhoz vagy egy jobb kozmetikushoz.
2016. márc. 25. 23:13
3/9 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy meg van duzzadva azóta az áll alatti nyirokcsomóm és volt délután hidegrázásom, amire vettem be algopyrint.
Szerdáig nincs háziorvos, péntekig pedig bőrgyógyász.
Sajnos már nem vagyok tini, azért kaptam a Dalacint, mert gyulladásra hajlamosak a szőrtüszőim.
Ez egy gyulladt pattanás és azt mondod, hogy váladék is jön belőle, szóval ürül magától, nem kell felnyitni sem.
Ha nagyon idegesít, szúrd ki egy steril tűvel, gyógyszertárban kapsz. A nyirokcsomód duzzadt, mert az orrodban genny van, ez sem meglepő. Ezzel elhajtanak az ügyeletről.
2016. márc. 26. 00:24
5/9 anonim válasza:
Összekeveritek az ügyeletet a sürgősségivel. Ha szilánk megy a szemedbe vagy baj van a szíveddel nem az ügyeletre mész, hanem a sürgősségire avagy mentőt hívsz tehát nem foglalod le az orvost. Ha az orvos bent van és éppen nincs helyszínen általában este nem igazán szoktak ott lenni, szóval simán el lehet menni, hisz ez a munkája. Amúgy is max 1 perc lennél neki és haza küld. Akinek valami baja van menni kell ennyi. Ilyen erővel senki se menjen orvoshoz maradjon otthon. Volt egy ember akinek fájt a feje és nem ment el orvoshoz mert hát fejfájás minek az.. Aztán időről időre rosszabb lett és annyira fájt a feje, hogy elment már a sürgősségire. Azt mondták neki, hogy egy féreg van az agyába és most azonnal meg kell műteni vagy belehalhat bármikor.. Hoppá. Na ugye? Sosem tudhatod mi van.
2016. márc. 26. 03:58
6/9 anonim válasza:
Akkut ès krónikus fejfájás között is van különbsèg, de ez akkor is csak egy pattanás.
2016. márc. 26. 08:08
7/9 anonim válasza:
Ez leírás alapján egy kis pattanás meg talán megfáztál. Felnőtt ember létedre tudhatnád, mikor vagy komolyan beteg...
Megjegyzem arcon lévő furunkulusnak hitt valamivel több nappal későbbre kaptam időpontot anno. A fejem úgy fel volt dagadva, hogy öröm volt rámnézni. Műtétre még hetekkel későbbre raktak. Aztán közben rájöttek, hogy sokkal súlyosabb bajom van, de ettől sem lett gyorsabb.
Szerinted akkor téged most mennyire küldenének el a halálba az ügyeletről? :D Nekem mindegy, tehetsz egy próbát, de ne panaszkodj, hogy ha a leterhelt és fáradt orvosok nem ugrálnak körül lelkesen és jól kiosztanak.
2016. márc. 26. 14:05
8/9 A kérdező kommentje:
Összefutottam délelőtt a háziorvosunk asszisztensével, ő mondta hogy menjek be a házidokihoz, mert csúnyán el tud fertőződni az ilyen (nem tudja ránézésre milyen jellegű a genny), főleg hogy ekkora, fel is hívta ott, mert ügyel és kaptam antibiotikumos krémet és orrkenőcsöt is (mert mint kiderült belül is nyomja az orromat), ami mostanra már sokat javított rajta. Rákérdeztem és azt mondta hogy inkább lássa az ilyesmit szakember, főleg hogy most szerdáig kellett volna várni, addig elmérgesedhet, bármi ér hozzá fáj és még beszélgetett is velem, mert mondta hogy órák óta senki nem volt bent csak egy betegszállító nézett felé.
2016. márc. 26. 14:47
9/9 anonim válasza:
Nalátod! Ügyeletre bármikor mehetsz, ha úgy látod, nem várhat munkanapig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!