Van itthon taposógépünk. és ha ráállok és taposok 2 percet, utána már alig birom, és lekell ülnöm, megmérem a pulzusom, és 140. Az normális? Két perc taposástól 140 a pulzusom? Nem lesz semmi bajom?
Nem lesz bajod. A max pulzus az 220 mínusz az életkor.
Ha 2 perccel a taposás után 140 a pulzusod, az több dolgot jelent: 1. túlságosan felmegy a pulzusod kis terheléstől is (tehát lehet, hogy a taposás végén, a csúcspontnál 190 volt) 2. nagyon lassan csökken a pulzusod a terhelés után (nekem futás közben sem nagyon megy 156 fölé - csak sprintnél - de ha megállok kb. 30-40 mp alatt lemegy 100 alá). Mindkét előbbi dolog arra utal, hogy nem vagy valami fitt, de ez nagyon sokat tud fejlődni, ha elkezdesz sportolni.
Nem tudom, az otthoni Barbie-taposógépekkel ez milyen szintig vihető el, amikor még érdekelt a pulzuskontroll, akkor pulzusmérő órával futottam naponta kb. 50 percet, amióta úgy gondolom, amióta találtam hatékonyabb és szórakoztatóbb sportot, nem foglalkozom edzés közben a pulzusommal, de mondjuk amúgy sem volt soha magas se a vérnyomásom, se a pulzusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!