Mennyi az ápolási díj elbírálásának az ideje?
Évek óta ápolom nagymamámat, akinek csípőprotézis kellene, de nem műtik, mert 90 év feletti.
Bottal közlekedik, nagyon fáj a csípőízülete és a térdei is.
Nem tudok elmenni dolgozni, nem hagyhatom magára több órahosszára. Regisztrált munkanélküli vagyok, most nem kapok semmilyen támogatást, ill. tavaly kaptam TB támogatást, ami lejárt jan 7-én. A napokban tudtam meg, hogy kaphatnék ápolási díjat, és nem a munkaügyi kp-ban lévő ügyintéző tájékoztatott erről a támogatásról, hanem a járási hivatalban mondták.
Ha leadom jövőhéten az összes orvosi papírt, (amiből bőven van) mennyi az elbírálási idő???
Jan 7.-től számítva 45 nap türelmi időm van a TB-re, onnantól fizetnem kellene a TB-t, de ha megadják az ápolási díjat, akkor mentességet kapok. Ezért fontos lenne hogy mennyi idő alatt bírálják el??
Illetve lehet hogy nem kapom meg???
Köszönöm a linket Ment a zöld kéz.
Már csak az nyugtalanít, hogy ha 3 hónap az elbírálási idő, akkor az TB pirosat mutat, ha orvoshoz megyek????
Addig amíg nem bírálják el???
Addig fizessem a TB-t magam után, amíg nem jön ki a papír, hogy jogosultak vagyunk rá???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!