Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hol végeznek speciálisabb...

Hol végeznek speciálisabb ételallergia-vizsgálatokat? ÁNTSZ-labor vagy valamelyik immunológia?

Figyelt kérdés

Már negyedszer élek túl anafilaxiás reakciót, ebből kettő volt életveszélyes, azaz gégeödémával, minden ahogy kell, utolsó pillanatban az adrenalin és társai, kettő meg viszonylag enyhébb elfolyású volt, de sosem jöttünk rá az okára.

Ahogy tapasztaltam, a magyar eü-t járhatom én életem végéig, akkor se jutnak sehova, eddig egyedül azt voltak képesek kijelenteni, hogy mi az amit NEM tudnak csinálni, és ez kb mindent lefed (egész nevetséges, kb 12-14 gyümölcsre, egyébre nézik meg vérből, de semmi extrább).

Szóval a kérdés az, hogy van ahol képesek is ilyet elvégezni? Most kivételesen legalább az erős gyanú megvan h mi okozta, mert egy fene tudja milyen magvas kifli után jött elő, és mást nem ettem, plusz a száraz magok többsége eleve kiüt (pl dió, mogyoró).

Ismertek ilyen helyet ahova ha leadom a magvat, akkor megnézik, mi a frász az?

És ismertek olyan helyet, ahol tudnak komoly vizsgálatokat is végezni?

Igaz h bele törődtem már, de most inkább kezdem unni h állandó rettegés lett, hogy van-e nálam adrenalin, mit egyek, mit ne egyek, és szal elég volt már ebből, jó lenne a végére járni.

(nem, nincs háziorvosom, de mindegy is, hát a legutóbb még azt se tudta mi az, nemhogy intézett volna bármit az ügyben, szóval konkrét javaslatot szeretnék, ha van vkinek)

2016. jan. 31. 06:48
 1/2 anonim ***** válasza:
A legtöbb magánrendelőben is meg tudják csinálni az allergiavizsgálatot. A magok bevizsgálása viszont nem hozzájuk tartozik, de bármelyik élelmiszerekre is specializálódott laborban megcsinálják neked, pl a fogyasztóvédelemnél is vagy itt is: [link]
2016. jan. 31. 18:18
 2/2 A kérdező kommentje:

hát nem tudom, én eddig sehol nem jártam sikerrel.

sztem te a pollen-allergiás tesztre gondolsz, nem? azt persze h megcsinálják, ill. az állami eü pedig meg tud nézni ha jól emlékszem 10-12 -féle kaja + 10-12 féle pollen nutritív + inhalatív panelt, ez rendben, csak ugye ez egy nagy semmi.

Komolyabb vizsgálatok érdekelnének, mint pl tartósítószerek, ételek sokkal specifikusabban, de ilyet meg sehol nem találok.

2016. febr. 1. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!