Orrpolip műtét, nagyon vészes? Borzasztóan félek.
Könyörgöm valaki mesélje el részletesen, hogy hogyan élte meg az orrpolip műtétét.
Ma derült ki, hogy orrpolipom van, és azonnal kaptam időpontot is, szóval elég félelmetes. Altatást kértem, mert elég pánikolós vagyok, milyen lesz utána? Orrtamponok, fájdalom, hányás? Minden érdekel.
Tényleg bugyiban kell felfeküdnöm a gurulós ágyra...? Valami ilyesmi rémlik kiskoromból. Főleg, hogy a várón át tolnak majd egy kis lepellel. Rákérdeztem, mert rengeteg embert toltak be a várakozók szeme láttára, és nem nyugtattak meg...
Szóval sok minden nagyon zavar...
26/L
És még nagyon fontos dolog a (tehén)tejes ételek csökkentése, mellőzése, mivel növeli a gennyesedést. Nagy tejivő voltam. Felnőtt embereknek nincs szükségük tejre, a csecsemőkkel ellentétben. Ha mégsem elkerülhető, akk laktáz enzimet veszek be. Mindenkinek megvan a saját tolerancia küszöbe, amíg nem jelentkezik emésztési panasz, bőrprobléma, és gyulladás. Engem az anyatej is érzékenyen érintett csecsemőkoromban, sőt, ha növényi tejet fogyasztok, annak sem igazán örül a szervezetem. Különös, mintha minden fehér folyadékot tehéntejnek hinne, és védekezik ellene. Sokkot kaphatott a napi 1 liter tejtől. De ez bonyolult, egyéb szilárd ételek is okozhatnak érzékenységet, ami nem allergia, mert a teszt nem feltétlenül mutatja ki. Ha odafigyelsz, akk észreveszed a szervezeted jelzéseit, és kialakítod a saját étrendedet.
És ezen kívül még nagyon sokat jelentett, h elkezdtem szedni napi 1 Claritine 10 mg tablettát, ami nem vény köteles. De ha tehetem kerülöm az allergiát okozó dolgokat. Nem csak az ételallergiára gondolok, amit vérből állapítanak meg (esetemben), hanem a légúti allergiára is(poratka, állatszőr, különböző növények, gombák), amit az alkaron tesztelnek. Persze az enyhe érzékenységet ez sem mutatja ki, de ha sok enyhe van, az összeadódhat, és okozhat problémát. Saját magunknak is van dolgunk, nemcsak abban hinni, amit a teszt kimutat, orvosok mondanak, hanem foglalkozni azzal, amit saját magunk érzünk, tapasztalunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!