Laparoszkópos epehólyag eltávolítás. Mithogymerre?
Tudom, sokszor volt már ez téma, de hátha azóta van valakinek friss élménye ezzel kapcsolatban.
Februárban műtenek, és kegyetlenül be vagyok parázva.
Érdekelne az egésznek a menete. MINDEN. A bekerüléstől a hazamenetelig minden mozzanat :)
Milyen ruhát érdemes vinnem és mennyit? Hálóing vagy pizsama? Ébredés után ha pisilnem kell kimehetek, vagy katétereznek, vagy ágytálba kell csinálnom a dolgom?
Képes leszek egyeltalán felöltözni egyedül,hogy kimenjek wcre?
Köszönöm a válaszokat előre is! :)
Engem szeptemberben műtöttek a ceglédi kórházban, szóval még friss a tapasztalatom. Abszolút nincs értelme e miatt nyugtalankodni, semmi extra nincs benne.
Műtéttől számított 2 napon belül hazaengednek, engem pl. szerdán műtöttek és pénteken már mehettem is haza. Persze ez függ attól is hogy nem lép e fel valamilyen komplikáció, de ennek az esélye igen csekély. Alapvetően nincs értelme sok ruhát bepakolnod, mivel nem tudni, hogy mennyire fűtött a kórterem így biztos, ami biztos pizsamát tegyél be, zoknit, meg néhány alsógatyát. Műtét után úgysem szabad, hogy víz érje, a műtéti sebet szóval csak mosakodni fogsz tudni, érdemes bevinned egy fürdőszivacsot. Katéterezést nálunk senki nem kapott műtét előtt érdemes gyorsan elmenni még egyet wc-zni. Ha altatás lesz, akkor a műtét napján már felkelhetsz, ha viszont érzéstelenítés, akkor estig feküdnöd kell. Fogsz tudni öltözködni, de nekem pl. 1 hétig sugárzó fájdalmam volt a vállamban, állítólag normális ugyanis feltöltenek valamilyen gázzal.
Remélem tudtam segíteni. Ha bármi egyéb kérdésed merülne fel nyugodtan írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!