Ebben az esetben kell tetanusz elleni oltás?
Figyelt kérdés
Beleléptem ma egy hosszú fulbevalóba. 3-4cmre fúródott bele a talpamba és elég nehezen tudtam kiszedni belőle,sajnos nem tudom,hogy ebben az esetben érdemes-e elmenni orvoshoz mert még sosem történt velem semmi hasonló. Járni nehezen tudok ennyi az egyetlen gondom.2015. dec. 22. 14:10
2/3 anonim válasza:
Fertőtlenítsd le a sebet arcszesszel vagy valami hatásossal és ennyi. Bajod nem lesz tőle. Akkor van gond ha rozsdás vagy erősen szennyezett dologba lépsz bele. Én 3 éve léptem már bele rozsdás szögbe igaz a cipőmnek olyan részét fúrta át ahol pont a két lábujjam közt ment át a szög bár így is felsértette egy ponton ami vérzéssel járt. Én akkor átmentem a szomszédhoz aki sokáig mentő orvosként dolgozott, jelenleg a baleseti osztályon dolgozik, akkor pont pihenős volt ránézett mondta hogy jó alaposan bő vízzel mossam le a sebet majd arcszesszel vagy bármilyen szeszes kozmetikummal de ha van fertőtlenítő az még jobb azzal jól kenjem be és kössem be. Ha nem ömlik belőle a vér hanem csak kis hajszál ereket ért enyhe vérzéssel akkor baj nem lehet belőle. A szög amibe léptem nem volt teljesen rozsdás és semmi bajom nem lett belőle. 6 óra múlva újra megnézte az orvos és nem látta fertőzés nyomát. De ha látod hogy körülötte kezd erősen piros lenni és piros csík kezd el felfelé futni akkor azonnal menj orvoshoz!
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:) Akkor így már megnyugodtam
2015. dec. 22. 14:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!