Ha két bejelentett munkahelyem van és lebetegszem akkor mindkét munkahelyen elmehetek táppénzre, vagy hogy az egyiken igen a másikon nem?
Az első munkahelyemen postás vagyok (nem a postánál) a másodikon meg egy elektronikai összeszerelői üzemben.
Az elsőt tudnám csinálni és nem sok de a másodikat nem mert megterhelő, így is azakellett kéreckednem.
Ezek az oldalak szerint igen:
ha mindkét helyen be vagy jelentve, akkor egyértelmű, hogy mindkét helyen táppénzre mész. Nem is értem, hogy gondoltad? Az egyik helyen beteg vagy, a másik helyen már meggyógyulsz, majd másnap megint?
Az ilyet tudod hogy hívják? Táppénzcsalás.
de most a háziorvos ad nekem 2 db beteg papírt amit a munka helyeken le kell adni?
ezt az egyet nem tudom!
Előttem válaszoló:eszem ágában sincs csalni. Azt írtam, hogy az összezerelő munkámat nem tudom csinálni mert nagyon megterhel és beteg vagyok, de a postázást meg tudom mert kint vagyok a friss levegőn meg nem megterhelő pár (!) levelet A-ból B-be elvinni! De ha ad mindkettőre akkor elmegyek természetesen táppénzre.
Nem fogom otthagyni, mert 6 óra munkával keresek nettó 110000 ft-ot! A kettővel együtt. +családi.
Másik meg most betegettem le, valami náthásos valamibe, ezért fulladok. Fél éve dolgozok két helyen és nem terhel meg egyikse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!