Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Megteheti ezt a tüdőszűrő?

Megteheti ezt a tüdőszűrő?

Figyelt kérdés
Nyíregyházán tüdőszűrésre mentem, mert a munkám miatt szükséges az egészségügyi alkalmasságimhoz, és mivel két helyen is kérik a papírt, gondoltam kérek belőle egy másolatot. Azonban ott tájékoztattak, hogy egy hiteles másolat elkészítése 1000! forint lesz. Kérdem én, fizetem a tb-t, fizetek 1700 ft-ot a tüdőszűrésért és egy második pecsételt példányért valóban elkérhetnek +1000ft-ot?

2015. dec. 1. 22:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Én tavaly sétáltam be, hogy kikérjem a hónapokkal azelőtti eredményemet. Amikor készítették a felvételt, utána is kaptam eredményt, de később ismét szükségem volt rá munkahelyváltás miatt.

Elkezdett velem a nő cirkuszolni, hogy ő "nem adhatja ki" az eredményemet. Egy éven belül meg ugye másik szűrést nem csinálnak.

én meg szépen elmondtam neki, hogy én még ilyet életemben nem tapasztaltam, eddig Kisvárdán laktam, ott annyiszor adják ki az eredményt ingyen, ahányszor csak akarom, soha nem volt belőle probléma.

A lényeg, hogy hisztizett egy sort, de mondtam, hogy nekem vinnem kell a munkahelyemre, és végül ideadta.

Legyél határozottabb, mondjad, hogy más városban ezt neked/ismerősödnek/rokonodnak kiadták simán....nem kellett érte fizetni.

Valószínűleg különben az a bajuk, hogy ingyen kell odaadni...mondom, nekem ez szokatlan bánásmód volt Kisvárda után...

2015. dec. 2. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha hiteles okmánynak számít, akkor az illetékbélyeg miatt lehetséges, hogy igazuk van. De nyugodtan kérdezz rá egy ügyvédnél - vannak ingyenes tanácsadók is - vagy a helyi polgármesteri hivatalban, amikor jogi ügyfélfogadási idő van.
2015. dec. 3. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Másolatért fizetni kell más kórházban is.
2016. jan. 4. 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:
DE ha meg fizetni kell, akkor mondja azt, és ne azt, hogy nem tudja kiadni. Milyen már...
2016. jan. 4. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!