Hogyan juthatok el tüdőszűrésre?
Figyelt kérdés
Nemdohányzó, panaszmentes, 31 éves férfi vagyok, majd 10 éve voltam utoljára tüdőszűrésen. Úgy gondolom itt lenne az ideje, hogy elmenjek, de a háziorvos csak panasz esetén ad beutalót.
Hallottam viszont valahol, hogy a munkahelyről az üzemorvos beutalhat különösebb indok nélkül. Igaz ez? Ha igen, akkor mennyibe kerül, mert úgy hallottam, h 40 év alatt fizetős. Ez sem lenne gond, ha nem valami horribilis összegről van szó.
Köszönöm!
2015. nov. 22. 15:38
1/6 anonim válasza:
Fogod magad, és elmégy. Nem kell beutaló. Ára: ~1700 körül van (tavaly annyi volt).
2/6 anonim válasza:
Nálunk simán be lehet menni az SZTK-ba, megmondod, hogy régen voltál, és ingyen is megcsinálják. Elvileg évente kellene menni.
3/6 anonim válasza:
a kedves előttem levő válaszolóknak: 40 felett lehet beutaló nélkül menni, mert az szűrésnek számít.
egyébként minden röntgen beutalóköteles.
(egy EÜ dolgozó)
4/6 anonim válasza:
Kedves EÜ dolgozó, beutaló nélkül mentem, elvégezték a szűrést.
5/6 anonim válasza:
Nekem is megcsinálták szó nélkül.
6/6 A kérdező kommentje:
Közben érdeklődtem dokinál és azt mondta, h fizetős, de lehet menni beutaló nélkül!
2015. nov. 29. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!