Ha besétálok a háziorvoshoz felir nekem valamiféle jó kis nyugtatót, vagy mindenképp szakorvos kell hozzá?
Csak úgy, biztos nem,megvizsgál. vagy kikérdez előtte ,gondolom.
Miért kellene?
Szerintem szakorvos kell hozzá, pszichiáter, de oda simán beutal a házidoki.
A gyógynövényes nyugtatók nekem sem hatottak semmit. Viszont a vényköteles nyugtatók bár hatékonyak, de iszonyú nehéz róluk leszokni, jelenleg éppen Rivotril-elvonót tartok, hát az ellenségemnek sem kívánom, olyan tüneteket okoz, pedig egy minimális adagot szedtem csak.
Ha teheted ne kezdd el szedni ezeket a szarokat!
Azért hagyom abba, mert elkezdtem rájönni, hogy teljesen tompa vagyok tőle és már a saját életem sem érdekel, plusz az elmúlt 2 évre alig emlékszem, hiába voltam nyaralni, stb., annyira rontja a memóriát, hogy alig emlékszem valamire, így viszont nagyon gyorsan telik az idő és közben nem haladok a dolgaimmal a tompultság miatt.
Egyébként Bach-elsősegély cseppet használok az elvonási tünetek ellen, ez egészen jól hat, nyugtatónak is nagyon jó, bioboltban tudsz venni, kb. 1500 forint és szerintem évekig elegendő, mert csak néhány cseppet kell belőle bevenni.
Szerintem is pszichológushoz menj, bár igen nehéz valóban jó szakembert találni.
Valószínűleg fiatal vagy, ez a tizenéves kor egy nehezebb időszak érzelmileg, ezt is számításba kell venned, hormonálisan is befolyásolja az idegrendszeredet. Amiket leírtál, sokszor egyébként egy felnőtt embert is megviselnek, ez nem szégyen, de nem érdemes a nyugtatókhoz fordulni, mert nem oldják meg a problémáidat, ahogyan leállsz a nyugtatóról ugyanúgy ott lesz előtted a probléma. Egyszerűen hagyd magadnak, hogy feldolgozd a téged ért sérelmeket és igyekezz megfékezni a dühkitöréseidet, egyél B-vitamint, magnéziumot, jó ha van otthon nyugtató teakeverék és sportolj akár naponta 1-2 órát, hidd el a mozgás ami a legtöbbet segít ezeken az állapotokon.
Ha elmész pszichiáterhez nagy valószínűséggel bármit felír neked (én is kaptam 16 évesen nyugtatót, antidepresszánst gyakorlatilag teljesen banális tünetekre, kicsit szorongtam a buszon), de te fogod a legjobban megszívni ha elkezded szedni ezeket a cuccokat, ugyanis nem a pszichiáternek kell leszoknia róla. Ők persze mindig úgy állítják be, hogy nincs is semmi gond a bogyószedéssel, meg hogy nem lehet rászokni, egy nagy francot nem, nézz meg nyugodtan fórumokat, hogy mennyire nehéz lejönni bármelyik benzodiazepinről (xanax, frontin, rivotril mind azok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!