Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehet érvényes a TB-m?

Hogy lehet érvényes a TB-m?

Figyelt kérdés
Évek óta nincs bejelentett munkám, mégis amikor 3 hónapja voltam dokinál zöldet jelzett. Most megint kell mennem. Örüljek ennek inkább és ne szóljak?
2015. okt. 6. 13:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Mázli? Próbálj meg az önkormányzatnál szociális alapon kérni, vagy azt hiszem havi kb. 5000 forintot kell fizetni, és lesz tb-d.
2015. okt. 6. 13:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó elvileg. 3 hónapja amikor voltam láttam, hogy azt írta ki, hogy rendezett és zöld háttér volt, nem is értettem, hogy mitől.
2015. okt. 6. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Évek óta nincs fizetve, és mégis van jogviszonyod? Hatalmas szerencséd van! De azt ugye tudod, hogy amikor majd kiderül (mert egyszer ki fog) akkor visszamenőleg ki kell fizetni, büntetésestől? Testvéremnek sem volt, orvosnál sem volt évekig, aztán lett egy munkahelyi baleste, és azonnal ki is derült hogy nincs évek óta tb-je. Most fizeti részletekben ki a tartozását, plusz a havi 6980 Forint eü. bizt. járadékot is. Ja, a munkahelyén nem jelentették be, ezért nem volt fizetve a tb-je, de mivel nem járt orvoshoz, ezért nem derült ki. NAV-hoz beballagsz, ott kell ezt intézni, ott viszont azonnal megnézik mióta nincs fizetve, és visszamenőleg is ki kell majd fizetned. De ha még mindig nem akarod fizetni, akkor csak gyűlik hozzá, és még többet kell majd kifizetned!
2015. okt. 6. 14:27
 4/7 A kérdező kommentje:
De ez hogy derülhet ki? Évek óta nincs, többször voltam orvosnál, de mindig zöldet mutatott, és nem szólt egyik sem. Mert ha zöldet mutat azt jelenti, hogy rendben van.
2015. okt. 6. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Jöhet bármilyen ellenőrzés, föl is jelenthet egy jó akaród, kiderül előbb vagy utóbb, hidd el. Tesóm is mindig azt mondta, ugyanmár sose derül ki, ő orvoshoz nem jár, 30 évig nem történt vele semmi, most sem fog. Hát történt... egy véletlen munkabaleset, és azonnal is ki is derült a kórházban hogy nincs tb-je. Most meg nyögi havonta a tartozását, sőt még az aktuális hónapot is, amit artam hogy majd 7 ezer forint.
2015. okt. 6. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
ha nincs munkád, bekell menni önkormányzathoz és igényelni, ők fizetik.
2015. okt. 6. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy nincs munkád és tb-d van, ha csak még nem voltál az önkormáynzatnál ez ügyben.
2015. okt. 6. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!