Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez most hogyan működik? TB....

Ez most hogyan működik? TB. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, ha nekem megszűnt a munkahelyem, elküldtek, s lejárt a munkanélkülim, s még nem találtam állást, akkor hogyan fizessem a tb-t? Olyat is mondott egy ismerősöm, ha nem fizetem, ezt visszamenőleg akár évekre is követlheti az OEP, nég ha nem is voltam orvosnál. Ez hogy működik? Tudja valaki itt?
2010. márc. 13. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nincs mh-ed, akkor Te fizetheted magadnak, hogy kapj szükség esetben ellátást, azt hiszem 4000 forint/ hó.

És az hülyeség, hogy követelheti vszmleg a TB!!!

Ilyen nincs *-* !

2010. márc. 13. 12:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Tehát fizethetem, ha tudom, és nem kötelezhetnek rá? Feltéve persze, ha igénybe veszem az orvosi ellátást.

Azt olvastam most 4950 ft/hó. Köszi a választ!

2010. márc. 13. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Inkább fizesd, mert bár mi is történik ingyenes az ellátásod. Viszont, ha nincs TB bizt., akkor egy csomó pénzt ki kell fizetned zsebből! De senki nem kötelezhet erre!

Elöre nem tudhatod mi történik holnap, szóval szerencsésebb fizetned Magadnak, ha nincs munkáltatód!

2010. márc. 13. 15:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Tervezzem fietni, szó se róla, hogy nem, csak sajnos nem futja rá. Majd lesz valahogy. Hála az égnek nem járok orvoshoz. Évek óta nem voltam. Csak az érdekelt, hogy utólag ki kell e fizetni azokat a hónapokat, amióta nincs munkám. Köszi!
2010. márc. 13. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, ki kell fizetni utólag előbb-utóbb. Nem a tb, hanem az apeh fogja rajtad behajtani. Ha nem akarod ezt megvárni, jelentkezz be az apehnál, és küldenek csekket, amin havonta fizetheted az összeget.

Mindettől függetlenül az ellátást megkapod ingyen, ha fizetsz, ha nem. (Csak ha nem fizetsz, folyton figyelmeztetnek majd a rendezetlen tb-jogviszonyra, és majd jön az apeh.)

2010. márc. 15. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!