Ha sikerult eltavolitanom a benott koromreszt a labujjambol, akkor tisztitas utan sebtapasszal gyogyul jobban, vagy anelkul?
Miutan kivagtam, kimostam peroxidos oldattal, majd bekentem betadinnal, es lefedtem sebtapasszal. Egy nap mulva levettem a tapaszt es hagyni akartam gyogyulni levegozve, viszont ilyen sargas, atlatszo, kellemetlen szagu valladek jott belole aztan jobbnak lattam ismet betadinozni es letapasztani. Most pedig a kormom egy kisebb resze elfeheredett az erintett terulet mellett, ezert azt a reszt kivagtam, es ujra lekezeltem majd sebtapasz.
Hany napig kellene egy tapaszt vegul rajta hagyjak, es meddig kellene lefedni a sebet? Avagy jobb lenne tapasz nelkul hagyni gyogyulni?
Ha sárgás váladék jön belőle, akkor jobb lenne sebészetre menni, mert elgennyesedett.
Én Betadine oldattal szoktam jól bekenni amikor begyullad, és estére Tetran krémmel kenem be, majd letapasztom, így 2-3 nap alatt le szokott menni a gyulladás, de nekem még csak gyulladt volt és nem gennyes.
Gennyes amiett lett, mert nem tudtam egybol kivagni a kormomet, de az mas vol, akkor ilyen feher szinu suru valadek volt, miutan kivagyam mar nem genny jott, hanem eloszor egy teljesen atlatszo, majd miutan a tapaszt levettem egy szinten atlatszo, de enyhen sargas-narancssargas.
Fajdalmat egyaltalan nem erzek az erintett teruleten. Csak a betadin utan ereztem enyhen. Szerintem azert nem gyogyult, mert a korom elfeheresedett, es nem vagtam ki eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!