Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Munkaalkalmassági vizsgálaton...

Munkaalkalmassági vizsgálaton megtagadhatom a testsúlymérést?

Figyelt kérdés
Diákmunkára szeretnék menni egyetem mellett, hogy nyáron ki tudjam magamnak fizetni a szórakozásomat, és a munkahelyen kérnek munkaalkalmasságit. Viszont én 2 évig bulimiás voltam, egy ideje már tiszta vagyok, de mérlegre képtelen vagyok ráállni, beteges félelmem van a súlyméréstől, és amúgy is, félek, hogy sokat mutatna a mérleg, és emiatt megint visszaesek (volt már rá példa). Ugye nem kötelező munkaalkalmasságin ráállni a mérlegre? Azt ne mondjátok, hogy essek túl rajta, mert nem fogok mérlegre állni még jó ideig, ha munkaalkalmasságin muszáj ráállnom, akkor inkább nem megyek dolgozni, összekaparom máshogy a pénzt nyárra.

2015. szept. 2. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Valószínűleg csak megkérdezik a súlyod és kész. Bediktálsz valami közelit, el van intézve. Ha rá akar állítani a mérlegre, akkor meg elmondod neki őszintén ezt, amit leírtál és kész.

Nem valószínű, hogy emiatt megtagadja az alkalmasságit, valószínűbb, hogy rád néz és beír valamit saccra.

2015. szept. 2. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

én voltam már több alkalommal is ilyen üzemorvosnál. sose mérték a súlyom.

látás,hallás vizsgálat viszont volt.sőt az egyik helyen még színvak teszt is

de nem hiszem,hogy súlyt mérnének. ha igen akkor megmondod hány kg vagy. ha nagyon erőlteti akkor elmondod,hogy miért nem szeretnél ráállni.

ezek az orvosok jófejek szoktak lenni,meg leszarják hogy mi van,úgyis megkapod az engedélyt ha nincs nagy baj. szóval ez nem élet halál vizsgálat,hogy fontos legyen

2015. szept. 2. 12:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, köszönöm szépen, nagyon megnyugtattatok! :) Már sírtam is ma, hogy emiatt nem mehetek dolgozni, de akkor ezek szerint mégsem veszett el minden. :D
2015. szept. 2. 12:59
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

jaja ezek ált elég felszínes vizsgálatok, nem nagyon hallottam még h vki nem ment volna át rajta. én legutóbb úgy kaptam alkalmasságot h kb semmit se láttam, alig tudtam a két legfelső sort elolvasni, mert pont egy steroid-kúra alatt voltam és nagyon homályos volt a látásom, aztán csak legyintett és pecsételt.

de azért ha ilyen félelmeid vannak, hááááááááát, nem a munkaalkalmasság miatt mondom, hanem úgy általánosságban, hogy elkelne oda egy pszichológus.

2015. szept. 2. 13:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Járok pszichiáterhez, egyébként már tök jól vagyok, főleg ahhoz képest, hogy mi volt mondjuk egy éve, az alakommal is meg vagyok elégedve, mert belátom, hogy reálisan nézve átlagos alkatú vagyok, sőt, inkább a vékonyhoz közelítek, mint a kövérhez, az étkezésem is teljesen egészséges, sportolok is, egyszerűen a mérlegektől, testsúlytól van fóbiám. Itthon is el van dugva minden mérleg előlem, mert ránézni sem tudok egyre sem, anélkül, hogy ne kezdjek el szorongani. Viszont ez szerintem olyan dolog, ami ha nem is egész életemben, de még jó sokáig kísérteni fog, a legtöbb ilyen betegségben szenvedő sosem lesz teljesen "normális" ilyen szempontból, mint az, akinek sosem volt evészavara.
2015. szept. 2. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

itt akkor nem az evészavar a probléma sztem már.

fóbiákkal pedig jobb nem is kezdeni semmit! tapasztalat, na meg mellesleg elég elterjedt tudományos álláspont is. baromi nehezen netán meg lehet szabadulni tőlük csak éppen nincs értelme, mert legtöbb esetben a helyére egy jóval durvább pszichés zavar jön. ezért mondják, hogy fóbiákat inkább ne is akarjuk kezelni, maradjon az szépen úgy, azokkal még lehet élni.

2015. szept. 2. 13:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mindig csak megkérdezték, sose mértek. Fontosabb a látás, hallás, vérnyomás, amit meg is néznek.
2015. szept. 2. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!