Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Testvéremnek teljes körű...

Testvéremnek teljes körű kivizsgálásra van szüksége, tényleg több hónapot kell várni egy sima szakrendelés időpontjára is? Ennyi idő alatt meghal az ember, hogy hagyhatják ezt?

Figyelt kérdés

Elég sok problémája alakult ki az utóbbi időben, a szíve, a vérnyomása, talán az idegrendszere, stb.

Mostanában rendszeresen járunk a kórházba, de pl. egy sz*ros fül-orr-gége vizsgálatra leghamarabb decemberre tudnak időpontot adni.

Komolyan ennyien vannak, hogy egy beteg embernek 4 hónapot kell várni egy vizsgálatra? Nem egy fél napos műtétről van szó, vagy egy drága vizsgálatról, úgy gondolom. (persze lehet az még sürgősebb lenne)

A nővérem világ életében alkalmazott volt, mindig is fizetett tb-t, vagyis fizették utána. de korábban különösebben nem vette igénybe az eü. ellátásokat, csak az utóbbi 1-2 évben.

Felháborít, hogy levonni le tudják azonnal, de az emberhez méltó ellátást nem tudják biztosítani, csak hónapok vagy sokszor évek múlva, de addig lehet, hogy meghal a beteg.

Mit gondoltok, ha egy orvos kér időpontot, neki adnak korábbra, vagy nincs esély?

Törődjünk bele, hogy ha betegek leszünk, akkor hiába fizettünk egy fél életen át, semmit nem fog érni, mert senkinek nem lesz ideje velünk foglalkozni?

2015. aug. 10. 17:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de olyan, hogy teljes körű kivizsgálás nincs is. Ez komolytalan. Főleg orr fül gége. Erre nem is kell időpontot kérni. Labort már másnapra csinálnak, ha már aznap később mész, mint a vérvétel ideje. Nem tudom, hogy az ország melyik részéről írsz, én is vidéki vagyok. Nálunk ez a helyzet. Viszont itt sem csinálnak hobbiból teljeskörü kivizsgálást.
2015. aug. 10. 18:06
 12/20 anonim ***** válasza:

" a szíve, a vérnyomása, talán az idegrendszere, stb.

Mostanában rendszeresen járunk a kórházba, de pl. egy sz*ros fül-orr-gége vizsgálatra leghamarabb decemberre tudnak "

Főleg az nagy betegség lehet, a "stb", meg a "szaros orr fül gége."

2015. aug. 10. 18:11
 13/20 A kérdező kommentje:

Valamennyire kifejtettem, de nem írtam le mindent, amin eddig voltunk, ettől függetlenül a nagy többség értette és nem kötekedett. A "sz*ros" szó használata meg a felfokozott idegállapotomnak köszönhető, mert igen, feldúlt ez a helyzet, nem így kellene működnie.

Ez a hely, amiről szó van, Debrecen. Egész nyugodtan elhiheted, hogy így működik. Ezt a kifejezést lehet nem használta az orvos, hogy teljes körű kivizsgálás, de attól még sok helyre elküldte, labor, agyi ct, fül-orr-gége, ideg, belgyóg, stb.

nézd, nem vagyok orvos, lehet nem használom megfelelően a szakszavakat, de abba belekötni, hogy valakinek a betegségeit részben felsorolom, és utána odaírom, hogy "stb.", hát ennek aztán van értelme.

Nyilvánvalóan nem "stb." nevű betegsége van valakinek, hanem egyéb bajai, de én most nem akartam mindent összeszedni. Lehet neked is vannak eü. gondjaid, pl. szokott fájni a derekad, bedagad a lábad, migrénes fejfájásod van, görcsöl a hasad, STB., de ha megkérdezik, hogy vagy, nem kezded el felsorolni, csak azt mondod, hogy "ááá, minden bajom van!"

És igen, Debrecenben így működik, nem viccből megyünk ebben a nagy melegben többször. Tényleg így van a személyes és a telefonos időpont-kérés. És itt a labor sem úgy megy, hogy odamész és leveszik a véred. Egy szolgáltató cég csinálja, a városban 3 helyen van rendelőjük, de csak időponttal fogadnak. Ki van írva nagy betűkkel, terhes nőket fogadnak időpont nélkül, vagy olyat, akit betegszállító hoz.

Így időpontot kell kérni, és legtöbbször ez sincs aznap vagy másnap, csak 1-2 hét múlva.

Az is biztos úgy van, hogy nem haldoklik, ezért az orvos nem utalta be, hogy befeküdjön, de attól még az ember szenved, kínlódik, és így nem jogosult a sürgősségi ellátásra.

A felháborodásom oka az, hogy a "sürgősségi" és a "4 hónap múlva" lehetőségek között még kellene, hogy legyen 1, vagy több lépcsőfok.

Aki nem kötekedően válaszolt, annak köszönöm szépen. De volt olyan is, aki csak ezért írt ide. Nem is tudom, mit vártam, vagy várok, ha névtelenül, vadidegen embereknek az a céljuk, hogy belerúgjanak a másikba, meg megkérdőjelezik az állításaim igazságtartalmát. Mi okom lenne valótlant írni? Én örülnék a legjobban, ha nem úgy lenne, ahogy leírtam. De úgy van! Nem én találtam ki, meg nem viccből utazgatunk a 40-50 fokos máv-kocsikban.

2015. aug. 10. 18:32
 14/20 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de olyan, hogy teljes körű kivizsgálás nincs is. Ez komolytalan. Főleg orr fül gége. Erre nem is kell időpontot kérni. Labort már másnapra csinálnak, ha már aznap később mész, mint a vérvétel ideje. Nem tudom, hogy az ország melyik részéről írsz, én is vidéki vagyok. Nálunk ez a helyzet. Viszont itt sem csinálnak hobbiból teljeskörü kivizsgálást.

Ez volt a leggonoszabb, legrosszindulatúbb hozzászólás.

Nem hobbiból jár orvoshoz a testvérem, kerülhetsz még te is ilyen helyzetbe, majd rájössz, ha téged is megcáfolnak, hogy szimulálsz.

Talán orvos vagy, sőt kifejezetten fül-orr-gégész, mert te tudod, hogy erre nem kell időpont? Jegyezd meg az információt, mert később bármikor szükséged lehet rá: KELL időpont.

Labort már kifejtettem, ha nem vagy terhes, és még tudsz a saját lábadon közlekedni, akkor ehhez is KELL időpont.

Egyébként gyakran elveszíti az egyensúlyát, talán ehhez lehet köze a fül-orr-gégének, de mint mondtam, nem vagyok orvos. Ezzel az egyensúly-problémával kapcsolatban valamiféle gerinc-vizsgálatról is szó esett, de már az is lehet, hogy keverem. Az agyát is vizsgálták, aminek még nincs meg az eredménye, de hamarosan meglesz, amiért újra el kell menni személyesen, mert nem postázzák. Ezért megpróbálok elmenni én, remélem hozzátartozónak ideadják, ha a tb-kártya ott van.

2015. aug. 10. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem kell felháborodnod ennyire. Ha a betegséget úgy ítéli meg az orvos, hogy sürgős, akkor ráírja a beutalóra, vagy maga kéri az időpontot. És konkrétan, egy szakterületre. Még ő sem kérhet általánosságban, mindenre kiterjedő szakvizsgálat sorozatot, mert ilyen nincs. Most még utólag beírtad, hogy említett valami gerincet is. Na, ezt ki, és hogyan vizsgálja meg?

Azért érdekes, amit írsz, mert debreceni ismerőseim kimondottan jónak ítélik meg az ottani ellátást.

2015. aug. 10. 18:52
 16/20 anonim ***** válasza:

"Talán orvos vagy, sőt kifejezetten fül-orr-gégész, mert te tudod, hogy erre nem kell időpont?"

Bocs, kifelejtettem erre a választ. Nem vagyok orvos, hanem beteg. És épp egy hónapja jártam a fülészeten, és valóban nem kell sem beutaló, sem időpont. Fájt a fülem, elmentem. Kezeltek, gyógyszert írtak. Ennyi.

2015. aug. 10. 18:56
 17/20 A kérdező kommentje:

De bizony felháborodok, és rosszul esik, ha meghazudtolnak.

Olvashattad, az egyik válaszoló már írta, hogy ő is fájdalommal ment oda, és 2 hetet mondtak neki. Igaz, átment másik helyre. Mi nem mentünk át, mert ide küldött az orvos.

Nem olyan beutalót adott, hogy "mindent vizsgáljanak meg", hanem sok helyre adott beutalót. Én úgy gondoltam, hogy ez teljesen egyértelmű, de szerintem ez megint olyan, hogy mindenki értette, csak aki kötekedni akart, az keresett rá indokot.

Vannak debreceni ismerőseid, és pont az eü. ellátásokról szoktatok diskurálni, és pont kifejezetten azt említik meg, hogy mennyire meg vannak elégedve. Olyan érdekes ez...nem is hihetetlen. Hát nem így indultam neki, de akkor ezek szerint itt így megy, meg kell kérdőjelezni a másik állításait. Legyen. Ilyet bárki tud írni.

Mivel mi itt élünk, nekünk még több olyan ismerősünk van, aki ide jár orvoshoz. Nagyon nincsenek megelégedve. Igaz, egyikük sem egy vezérigazgató vagy polgármester, hogy hálapénzt tudjon adni. Talán az olyan betegek nagyobb arányban elégedettek az eü. ellátással.

Naponta elolvasom a híreket. Ma reggel olvastam, hogy az öreg bácsika fekáliában feküdt, mert nem adott hálapénzt. Aki szegény, dögöljön meg.

2015. aug. 10. 19:25
 18/20 anonim ***** válasza:

Debrecen elég nagy város. Csak egy rendelőintézet/kórház van, ahova lehet menni szakrendelésre?

Nálunk van minden szakrendelés legalább három helyen. És elég nagy különbség van a várakozási időben a három intézmény között.

Én nem láttam, vagy nem írtad le, hogy tesódnak konkrétan milyen tünetei vannak? Mi a panasza?

2015. aug. 10. 19:28
 19/20 homo ludensz ***** válasza:
Budapesten is hasonló tapasztalataim vannak bár ez nem hiszem hogy megnyugtat téged.Másfél hónapig vártam nyaki CT.-ra és a doki azt mondta hogy szívritmus zavarom van ezért jó lenne csináltatni egy EKG.-t. Másnap elsattyogtam a háziorvosi rendelőbe az meg szabadságon van.Szerencsére fogadott a másik doki és írt beutalót az EKG.-re. Hazaértem és felhívtam őket. Csak sokára tudunk adni mondta a hölgy, szeptemberre vagy októberre. Kéri? Igen. Kis csönd majd lediktálja hogy november 12.-én 17 órára menjek akkor tudnak fogadni. Ez is valami egészséggel foglalkozó KFT. Nálunk a kerületnek nincs kórháza csak rendelő(k) és vagyunk vagy 90 ezer körül lakosok. A "fontos" emberek ogy.képviselők,kormányközeli sürgő-forgóknak hivatalból VIP. ellátás jár nehogy már megmurdeljanak. Régen a Kútvölgyi kórház volt a kiváltságosoknak. Most is valamelyik ki van alakítva nekik. 15 évesen ipari tanulóként már számon tartott az SZTK. mert bele számolták a nyugdíjas éveimbe. Ez a sok patkányarc, pofáját járató azon pénzen tanult amit tőlünk levontak s most ők mondják meg hogy merre hány méter.
2015. aug. 10. 20:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez borzalmas amit te kérdező, s az utolsó kommentelő írt sajna... Budapesti vagyok vagyok, fül-orr-gégére beutaló nélkül lehet menni bármikor, vérvételre ha úgy ítéli a háziorvos, hogy sürgős, már másnap, EKG-ra fél éve még aznap délután mehettem a kórházba mert szintén sürgősen beutalt a háziorvos. Elemi vizsgálatokra indokolt esetben nem kell várni!!!
2015. aug. 11. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!