Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Most lesz először műtétem, és...

Most lesz először műtétem, és rettegek tőle. Akit műtöttek már válaszolna pár kérdésemre?

Figyelt kérdés
A műtét előtt mindenki kap nyugtató injekciót mielőtt bevinnék a műtőbe? Rátok ez hogyan hatott? Magától az altatástól félek a legjobban, de annyira, hogy úgy érzem, hogy ha mondják, hogy feküdjek fel a műtőasztalra inkább elszaladok :S ez most biztos viccesen hangzik, de már komolyan itt tartok. És az igaz, hogy műtét után ki vannak kötve a végtagok? Ez veletek is így volt vagy csak a barátnőm riogatott? 20/l
2015. aug. 2. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen műtét???
2015. aug. 2. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Milyen műtéted lesz?
2015. aug. 2. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:

szerintem mindenki kap nyugtatót műtét előtt, nem injekciót hanem egy tablettát, én bealudtam tőle, úgy ébresztettek fel, hogy irány a műtét :) mivel a nyugtatótól félálomban voltam segítettek felfeküdni a műtőasztalra, de tényleg úgy elnyomja az embert a bogyó, hogy baromira nem érdekelt mit csinálnak velem, becsuktam a szemem és hallgattam miket mondanak :)) pár perc múlva már aludtam

kikötött végtag? nem tudom milyen műtét lehet az, ahol kikötöznének :)

2015. aug. 2. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem nőgyógyászati kisműtétem volt és igen, a lábamat kikötözték. Nyugtatót nem kaptam előtte.
2015. aug. 2. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Kaptam nyugtató injekciót, amitől tök laza lettem.

Nem is emlékszem, hogy kerültem a műtőágyra, csak arra, hogy szólt az orvos, ne féljek, itt van.

Aztán se kép, se hang.

Nincs kikötözés, miért is lenne?

Nem kell félni, elaltatnak, semmit nem érzel. Ébredéskor viszont szomjas leszel, de módjával az ivászattal, könnyen hányhatsz is.

Nem neked kell felmászni a műtőágyra, vannak műtősfiúk, akik feltesznek. Aztán a kórteremben is visszaraknak az ágyra, rád adják a hálóingedet. (vagy a kórházit)

Csak barátnőd riogatott a kikötözéssel.

2015. aug. 2. 18:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Kikötözni zárt osztályon szokás azokat, akik közveszélyesek. Azért, hogy ha a szedálás hatása kimenne bizonyos szintig, legyen, ami visszatartja.

Továbbá azokat szokták kikötözni, akik be vannak csövezve, és hogy ne tudják kitépni, amikor megébrednek, és nem tudják hirtelen, hol vannak.

Más esetben a műtét idejére (és még vmennyivel utána) rögzíthetik a végtagokat, mint ahogy azt a nőgyógyászati műtéttel kapcsolatban már írta valaki.

2015. aug. 2. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindkét alkalommal magam másztam fel a műtőasztalra, nyugtató nélkül. Visszafelé már vittek.
2015. aug. 3. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!