Vért fognak venni belőlem és félek. Fájni fog?
Először is igyál vizet előtte (azt lehet még az éhgyomros vérvételnél is, ráadásul könnyebben le tudják venni).
A másik gondolj arra, hogy tulajdonképpen az egész stressz, amit okozol magadnak több napon keresztül, az egy fél perces dolog miatt van, aminek ráadásul a legszarabb része, 1 másodperc, amikor beléd szúrják, utána már nem fáj. De maga a beszúrás sem nagy dolog, ráadásul vérvételnél a legvékonyabb tűt használják.
Én idén adtam életemben először vért, családtagnak kellett muszáj volt. Na az a legvastagabb tűvel veszik, és ott is csak a szúrás maga az ijesztő, 1 másodperc, utána semmit gond.
Ne arra koncentrálj, hogy hol vagy és mi fog történni.
Én az ablakon szoktam kifele nézelődni, vagy az órát nézem. Bár nekem elég könnyű elterelni a figyelmemet. De akár zenét is vihetsz be, szerintem megengedik, hogy bedugd a füledbe.
Sírni tényleg ne sírj, lesznek még ennél fájdalmasabb dolgok is az életben.
Én mindig kiválasztok egy zeneszámot és fejben azt éneklem :D:D
Pedig cukorbeteg vagyok, 8 éve vesznek tőlem vért, mindig jól szórakoznak, hogy magamat szúrom, de hogy más szúrjon, azt nehezen viselem.
Pikk pakk kész leszel ne félj.:)
Én többször is voltam már,szintén félek a tűktől de nem volt semmi gond,csak kis ideig fájt. Ha nem valami kezdő kis orvostan hallgató fog vért venni tőled,akkor nincs okod az aggodalomra.
Sok sikert csütörtökre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!