Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valakinek gerincferdülése...

Ha valakinek gerincferdülése van akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Gyógytornán kívül lehet otthoni gyakorlatokat végezni amellyel lehet a gerincferdülést korrigálni??
2010. márc. 5. 13:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A gyógytornászt kell megkérni, hogy tanítson meg otthoni gyakorlatokat.

Figyelni kell, hogy ne legyen féloldalas terhelés. Hátizsák és nem oldaltáska.

Gyógymasszázzsal is lehet valami javítani az izmokon.

De a torna és az úszás a lényeg.

2010. márc. 5. 13:42
 2/14 anonim ***** válasza:
50%
Erre n is kíváncsi lennék.
2010. márc. 5. 13:43
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Ja amúgy hallottam valami Denevérpadról, ne molcsó elvileg bérelni is lehet, és a feltalálójának 2-3 hónapon belül elmulasztotta. Nézz utána, én is majd ki akarom probóálni.
2010. márc. 5. 13:44
 4/14 A kérdező kommentje:
Nekem szerencsére nincs ilyen problémám. Csak egyik ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki valahogy. Egyébként vannak valami féle mellékhatásai a gerincferdülésnek?(hátfájás stb...)
2010. márc. 5. 18:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen,van mellékhatása: nem gyerekjáték.

Hátfájással jár, jól gondolod. De később a mellkasat összenyomja és kevesebb oxigént kap emiatt.

Torna, hátizsák, úszás (ha lehet), gyógytorna és gyógymasszázs (ha lehet).

A lényeg a testtartás javítása:

1.váll ki,

2. derék ki,

3. popsi be.

A lényeg: ne fordított "S" tartás legyen és a felsőtörzset, főleg a derekat nem homorítani!

Sajna a jó reumaorvosok és a gyógytornászok sem tudnak segíteni, ha beteg nem folytatja otthonában a kezeléseket.

Sőt, a gerinckárosodás még rámehet a csípőre és a térdre is, ha féloldalasan áll a beteg és így kialakulhat, súlyosbodhat az artrózis (porckopás).

A porcot visszafejleszteni már nem lehet.....csak megállítani egy darabig. A jó reumaorvos legyen empátiás, érdeklődő, széles látókörű is. Ha meg belgyógyász végzettsége van annál jobb a reumaorvos. Sajna nem mindegyik az, kevés van belőle.

A legtöbb reumaorvos kiégett, unott és csőlátó.

Magam tapasztaltam, mert nekem is hát-és térd panaszaim voltak.

2010. márc. 6. 15:22
 6/14 anonim ***** válasza:
26%

A legtöbb reumaorvosoknak csupán csonthalmaz és csontdarabok vagyunk. Kiírják fizioterápiás kezeléseket és kész. Az hogy mi történik a beteggel, nem foglalkoznak vele, a társbetegségek sem érdekli őket.

Csak a teljesítmény és a pontszerzés a legfontosabb.

Rengeteg a beteg errefelé...., ezért csak rohangálnak, lótnak-futnak, TEKERNEK. Publikációk, konferenciák, megbeszélések...., látszatvizitek a kórházakban.

Hogy mi van a betegekkel? Fütyülnek rájuk, felőlük még az áram is megüthetik a betegeket!

2010. márc. 6. 15:32
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a rengeteg segítséget. Nekem hála istennek nincsenek ilyen problémáim és remélem nem is lesznek. Ez annak köszönhető, hogy heti 4 erőnléti edzésen veszek részt. Ami tartalmaz felüléseket, fekvőtámasz, hosszú távú futás, hátizom erősítő gyakorlatokat stb...
2010. márc. 6. 15:42
 8/14 anonim ***** válasza:

"Köszönöm ezt a rengeteg segítséget. Nekem hála istennek nincsenek ilyen problémáim és remélem nem is lesznek. Ez annak köszönhető, hogy heti 4 erőnléti edzésen veszek részt. Ami tartalmaz felüléseket, fekvőtámasz, hosszú távú futás, hátizom erősítő gyakorlatokat stb..."

Csak vigyázz Magadra, mert a versenysportolók is ugyanúgy megkaphatják fizikai túlerőltetéstól az artrózist. A csontok kophatnak az életkor előrehaladtával. Nőknél 30 éves korában van élete, egészsége csúcspontján!

Utána észrevétlenül lappang báármilyen betegség.

Ezért ajánlatos rendszeresen kérni a sportorvostól (ha versenyzel) vagy beutalóval vagy az ortopédiára vagy a reumatológiára képalkotó diagnosztikát kérni. Röntgen....stb. Mert sokféle képalkotó eljárás van. Elég beütni a google-ba ezt a 2 szót.

Szóval, csak óvatosan és annyit tornázz, amennyi jólesik!!!

Friss levegő sem ártana, de ha budapesti vagy akkor keress olyan helyet, ahol nincs autó arrafelé.

2010. márc. 7. 14:41
 9/14 anonim ***** válasza:

A lényeg: a csontok NE ROPOGJANAK SEHOL!

Ha ropog vagy kattog, akkor be van rozsdásodva, le van tapadva az ízület. Be kell mozgatni óvatosan mindig, ott, ahol ropog és fáj! Ha sikerül, egy idő múlva se ropogni, se fájni nem fog az ízület :)

A reumaorvosok fizikálisan mozgatják a betegeket és kezükkel a csontvégeken érzik a ropogást. Te is megfoghatod annak az embernek a vállát, térdét akinek ez a panasza. Nagyon érezni!

Én már megfogtam a térdemet, éreztem is. De egy öregnek a térdét is megfogtam, elég durván kattogott!

Tehát nemcsak mozgásszegény életmód, a komputerezés, helytelen testtartás mint ülés, állás, HANEM a fizikai túlerőltetés IS okozhatja.

Hány versenysportoló panaszkodik a sérülések miatt, mert szakszerűtlenül edzenek. Az edzők többségének nincs is szakképzettségük, csak ordibálni tudnak. Az orvosi felügyeletet pedig nem veszi komolyan sem az edző, sem a sportoló. Pedig mindenn embernek más-és más a csontfelépítése, csonterőssége.

2010. márc. 7. 14:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
nekem hevedert irt fel az orvos 4 hónap alatt kikorrigált rendesen és csak napi 1-2 órát kell viselni (pl gépezés közbe)
2010. márc. 7. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!