Ennek az értelmet csak én nem ertem? ( iskolai nőgyógyász, urulogus)
Volt olyan ismerősöm ( doki), aki azt mondta, hogy suliban minden évben meg kene csinálni a nőgyógyászati es urulogiai vizsgálatot
Most nem azert, de megis mit képzel az, aki ezt kitalálta?!
Az egy dolog, hogy a fiúknak a fitymaszukuletet nézik, de könyörgöm egy 7-10 eves kislánynak megis mit néznek??? ( tudom, nagy ritkán mar 10 évesen elkezd menstrualni a lany, de 7-8-9 évesen mit akarnak nézni?! )
Es azt is mondta, hogy aki nem kéri a vizsgálatot az beutalot kap es el kell mennie kulon doki hoz csak ott sokkal több helyre kell menni es több idő es vissza kell vinni az eredményt a suliba
De mi közük van hozza??
Semmi!
Es szerintem teljesen felesleges lenne minden évben megcsinalni ezt ( főleg amíg nem kezdenek el dolgozni a hormonok :D )
De a suliban akkor sem teljesen normális ez szerintem
Nekünk eddig szerencsére meg nem volt es remelem nem is lesz, de tuti nem engedném
Es 15 évesen 0 panasszal minek mennek el nodokihoz es tennem ki magam egy sor teljesen felesleges vizsgálatnak?!
Teljesen egyetértek Veled.
De ha jól értem, ez a dolog egy ismerősödnek a magánvéleménye. Mért nem vele beszéled ezt meg, hogy mégis miért gondolja ezt?
Ezt nem tudom elhinni, szerintem ilyen nem létezik.
Ki ez az ember, miért beszél egy kislánnyal ilyenekről??
Nem vagyok kislány :D ( mert gondolom rám céloztal?!)
Szerintem van ilyen, nem véletlenül van jópár ilyen kerdes itt, az oldalon :D
Es nálunk is volt egy idő amikor rebesgettek, hogy lesz ilyen, de szerencsére nem lett :D
"Es 15 évesen 0 panasszal minek mennek el nodokihoz es tennem ki magam egy sor teljesen felesleges vizsgálatnak?!"
15 éves vagy , nem?
Nekem nagyon bizarr, hogy egy felnőtt, 30-on felüli férfi 15 éves kislánnyal ilyenekről beszél.
Szóval nem ÉRTELME van a dolognak, hanem számára van jelentése. Erre nem gondoltál?
- nem véletlenül van jópár ilyen kerdes itt, az oldalon
- mutatnál párat? én még nem futottam bele.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..
( 3. Válasz nagyon érdekes, vagyishat az eleje, ahol kimasolt egy kérdést... Elegge durva....)
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__68914..
Amúgy nem 30-on felüli :D
De értem, hogy arra gondoltál, hogy hozzam képest idős :D
Mondjuk nem értem, hogy attól függetlenül én miert lennék kislány?!
Hogy erted, hogy szamara jelentése van?
Én se fiúknál,se lányoknál nem engedném hogy az alsóneműjükbe nézen iskolaorvos,ha csak a diák vagy szülő nem kéri külön,de ennyi erőből akkor a gyermekorvosi is megkérheti néze meg a gyereket,ott lehet hogy kulturáltabb a légkör.Megalazó és kellemetlen kisikolasnál is,kamasznál meg még inkább.
Amiről az ismerősöd beszélt az nem nőgyógyászati vagy urológiai vizsgálat igazából.Nemifejlettség vizsgálatának nevezik és elvégezheti az iskolaorvos,de nem kötelezhető rá senkit,csak a gyerekek nem tudják.
Lányoknál ezt a vizsgálat úgy zajlik ahogyan pár elmesélte hogy az orvos nem ér hozzá,de leveteti a bugyit és szól tedd szét a lábad és odanéz,illetve megkérhet kézzel húzd a szeméremajkakat szét.
Számomra ez elfogadhatatlan,nagyon megalázó és ijjesztő is lehet a gyerekeknek.
Meggondolj bele előbb elvégzi az alap vizsgálatokat,utána kerül erre sor,de van ahol azt se engedték meg hogy felül felöltözzön a gyerek.Gyakorlatilag meztelenül terpeszben be.Na ez durva!!!
De fiúknál se normális hogy vetkőzzön le boxerra majd tolja le,álljon itt meztelenül és húzza 2 nő előtt hátra!
Milyen ciki lehet nekik is!
Csak a szülők,a diákok tudják ezt megállítani,szót emelni.
Az én időmben ilyen megalázó vizsgálatok nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!