Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nektek mandulaműtét után...

Nektek mandulaműtét után meddig fájt elviselhetetlenül? Mikor jött a javulás?

Figyelt kérdés

Kedden műtöttek, a műtét nekem rettenetes élmény volt, nem kívánnám senkinek (nem altatás), keddet beleszámítva ez az 5. napom. Úgy fáj, hogy már sírni tudok néha.

A 2.,3.,4. nap egész elviselhető volt napi 3 Cataflam+ 1 Xilox mellett, de a mai... Néztem már a tükörben, kezd a fehér rész leválni, és tudom, az 5.,6. nap a legrosszabb, de utána jön a javulás? Nekem az is elég lenne, ha csak egy kicsit fájna kevésbé:( Kisugárzik a fülembe, alig tudok enni, minden nyelés kín, ma csak mindenből csipegetni tudtam, mert képtelen vagyok enni. Az ivást tolom, azt muszáj. Szörnyű, hogy mindenki élvezi a nyarat, én meg bent vagyok egy lakásban.

Nektek hogy volt ez? 15 vagyok

2015. jún. 27. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem 18 évesen szedték ki. A műtét után pár óráig alig éreztem valamit mert zsibbadt eléggé, érzéstelenítették az elég kellemetlen volt bár elég sok bajom volt a mandulámmal, műtét után hatalmas megkönnyebbülés volt azért, ez kb olyan volt nekem mint a foghúzás amit fél éve csináltak. Lélekben pocsék volt amint kiment az érzéstelenítő hatása fájdogált eléggé, kaptam fájdalomcsillapítót azzal úgy ahogy elviseltem. A 2. 3. napon érzékeny volt még de elég jól elviseltem. Engem műtét után már másnap haza is engedtek pedig amikor befeküdtem mondták hogy 2 napig maradok. Én ugye beszélni alig bírtam szüleimet nem bírtam felhívni így magamtól hazasétáltam mert a kórház kb 500 méterre volt tőlünk de figyeltem nehogy baj legyen. Akkor 3.4. nap az olyan semmilyen volt Cataflam reggel és este alvás előtt ezzel elvoltam. enni bírtam, nekem mondták hogy fagyit egyek amennyit akarok hogy ezzel jegeljem, ugye, én meg ugye ittam rá jó kis házipálinkát hogy lefertőtlenítsem hát ezt senki meg ne próbálja!!! Csípett meg égetett mint a pokol nekem is mondták hogy ha bulizni megyek 2 hétig felejtsem el az alkoholt, igaz nem vagyok az a nagy ivó ember akkoriban 4 éve amikor 18 voltam és többet bulizta mint most akkor is havi 1 alkalom volt amikor ittam. Hát elég gáz volt, de csak helyre jött. Nekem a 7. nap volt a leg gázabb akkor enni is alig bírtam és az ivás is a nehezemre esett, akkor tényleg annyira magam alatt voltam a kíntól hogy reggeltől estig alig mozdultam ki az ágyból még netezni meg tv-zni sem volt kedvem. Utána már egyre jobb lett kb a 10. napomon már csak nagyon enyhe érzékenységet éreztem de akkor már úgy ettem, ittam mint korábban.
2015. jún. 27. 21:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Melyik mandula?

Orrmandula nem kéne gond legyen, de toroknál mellettem anno a csóka napokig vért köpött. Tálnyi darabokat. Na az gondolom nem volt neki kellemes.

2015. jún. 27. 21:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Garatmandula. Most tettem rá borogatást
2015. jún. 27. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!