Anyajegy levétel után mit kell csinálni? leg inkább azok véleménye érdekel akiknek volt már ilyen (többi lent)
nem régiben (2 napja) vetettem le az anyajegyem eléggé nagy és kitüremkedő volt a hátamon a melltartópántszelénél pont
az a baj hogy mikor varták össze rendkívül rosszúl lettem és mintha a doki azt mondta volna hogy 5 nap után vegyem le a kötést mossam le hideg vizzel a sebet és ne tegyek rá ujjab kötést max egy ragtapaszt hogy szellőzön
haza jöttem és a tesóm azt mondta ez hülyeség mindenképp lekell kötni nehogy a varratal baj legyen
az a helyzet lehet csak rosszul hallottam mert szédűltem
kicsit el is bizonytalanított tesóm hogy tényleg ezt hallottam volna
vissza mehetnék a dokihoz de 40 km-el arrébb csinálták a műtétet
nektek mit kellet csinálni?
Az orvos szerintem azt mondta, hogy 5 nap után le szabad venni a kötést és ha beleragadt a sebbe, hideg vízzel meg lehet nedvesíteni, hogy ne tépd fel. Javaslom, mivel a hátadon van tartsd rajta a kötést. Cserélni szabad, de legyen rajta. A sebnek nem szabad áznia és a varratszedés után még pár napig nem javasolt a vízben áztatás.
Amíg gyógyulgatsz, olvass helyesírással foglalkozó könyveket, mert olyan a helyesírásod, mint egy negyedikes gyereknek. Vagy még szarabb...
szia
köszönöm a választ
de sajnos diszgráfiás vagyok nem mindig veszem észre a hibáimat
igen tudom van helyesírás javító de telóról kicsit nehézkes
Nekem ugyan nem volt ilyen műtétem, de a lebonyolításukban kismilliószor részt vettem már.
A sebet érheti víz, csak ne ázzon. A kötést akár naponta is lehet cserélni, lehet venni a gyógyszertárban olyan ragtapaszt, aminek van kis vatta a közepén. A varratszedést pedig általában 10 nappal későbbre szokták mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!