Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » EKG mennyire megbízható?

EKG mennyire megbízható?

Figyelt kérdés
Tegnap légszomj miatt kihívta az ügyeletet, ott megvizsgált, és a mellkasi fájdalmak miatt, a bal kéz zsibbadása miatt, csinált EKGt ahol csipogott, tehát valami nem volt rendben. Beutalgak a kórházba a sürgőségire, ahol vettek vért, csináltak EKGt ahol, a gép már minden rendben talált. Aztán csináltak mellkasi röngent ott is jókat mutatott az eredmény. Semmi gond. Az EGK közötti vizsgálat között 1 óra telt el. Az 2 EKG eltérő miatt, kardiológiára is mennem kell. Mössze vagyok zavarodva, nem értem. Szerintetek?

2015. máj. 22. 08:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt tudnod kell, hogy a kórházakban és az ügyeleteken használt orvosi eszközöket rendszeresen ellenőriztetni kell. Így biztos lehetsz benne, hogy mind a két eszköz megfelelően mért. Az viszont előfordulhat, hogy a két mért állapot között megváltozott az eredmény; hisz az EKG mindig az aktuális állapotot mutatja. Kaptál valami gyógyszert az alatt az egy óra alatt?
2015. máj. 22. 09:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem semmit. Csak magnézium tablettát ittam. De azt még az első EKG vizsgálat elött. Meglehet hogy megvoltam ilyedve a légszomj miatt, és azért vert össze vissza a szivem? Itthon nagyon megijedtem, a kórházba meg már nyugodt voltam.
2015. máj. 22. 09:11
 3/13 anonim ***** válasza:
nincs valami leírás róla? hogy mit láttak rajta az orvosok? úgy könnyebb lenne nyilatkozni.
2015. máj. 22. 12:17
 4/13 A kérdező kommentje:
AV Block diagnózis
2015. máj. 22. 12:23
 5/13 anonim ***** válasza:

A nevedből ítélve elhízott, pocakos férfi vagy. (?)

Javíts ki, ha tévedek.

2015. máj. 23. 16:57
 6/13 anonim ***** válasza:
AV blockból sok fokozat van. lehet olyan, hogy semmi jelentősége, a legsúlyosabb esetekben pedig pacemaker kell. de ha olyanod lenne, biztos ott tartottak volna a kórházban.
2015. máj. 23. 22:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem. Nem vagyom elhízott pockia ember. A kórházba azt mondták, hogy nincs miért bent tartani engem. Az Otthoni EKG az rosszat mutatott ki, a kórházi EKG meg azt, hogy semmi baj. Ezért mondták, hogy egy kardiológiai kivizsgálás szükséges.
2015. máj. 23. 22:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Elnézést, amiért messzemenő (és téves) következtetést vontam le a nevedből.

Nos, bár az infarktus jószerivel kizárható, egy szívkatéterezés szükséges lehet. Beszélj erről a háziorvosoddal, ha alapból nem csinálják meg a kardiológián. (Annyit még megsúghatnál, hogy nő vagy-e, vagy férfi?)

2015. máj. 24. 09:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Férfi 18 éves.
2015. máj. 24. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia. AV blocknál nem kell szívkatéterezés. Pláne nem 18 évesen.A laborok is nyilván nem mutattak eltérést.Mivel nem tartottak bennt valószínű kis fokozatú volt. Mert II-III fokunal bennt tartanak.Kardiologia szakrendelésen meg csinalnak majd UHt.üdv.egy kardiologia intenziven dolgozó
2015. jún. 13. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!