Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nem lenne TB akkor szólnána...

Ha nem lenne TB akkor szólnának a rendelőben?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok ,eddig nem szólt senki hogy nincs érvényes TBm.Családi pótlékot ,árvasági ellátást kapok a gyerekek után .(Meg a gyerekek ellátásával együtt még özvegyi nyugdíjat.-ami a gyerekek jogán jár -én gy gondolom.)A kérdésem ,ezekből az ellátásokból fognak TB-t? Vagy majd szülésnél fogok meglepődni? ( Én gy gondolom ,csak szólna valaki ,ha még sem lenne .)
2015. máj. 19. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szólna a doki. Ha eddig nem szólt, akkor biztosított vagy. A már megszületett gyerekeid mennyi idősek? Mert ilyet találtam:

"Nem lehet igénybe venni a társadalombiztosítás ellátásait, azaz szünetel a biztosítási jogviszony, ha nincs munkavégzés, például a fizetés nélküli szabadság idején, kivéve, ha erre az időre gyermekgondozási díjat, gyermekgondozási segélyt vagy gyermeknevelési támogatást folyósítanak, vagy ha a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe."

tehát GYES-en vagy GYED-en biztosított vagy.

Részletek: [link]

2015. máj. 20. 03:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Ma már szinte minden orvosnál az OEP-el összeköttetésben álló számítógépes rendszer van. Így meg tudod kérdezni, hogy van-e ellátásod, mivel a rendszer jelzi, ha valaki nem fizet egy ideje vagy egyáltalán nincs ellátása. Ilyenkor nem csak szólnak, de van ahol rögtön ki is fizettetik a vizsgálatok díját. Kórházban fekvéskor meg felvételkor szólnak, hogy egy hozzátartozód a bentfekvés alatt tudja rendezni a tartozást, mert ott az elbocsátás napja számít.

Szerintem Neked jár az özvegyi nyugdíjra és/vagy a családi pótlékra. Egy e-mailt megér, hogy utána érdeklődj az OEP-nél, hogy minek a jogán vagy biztosítva. Igy lehet, hogy évekig nyugodtan aludhatsz e miatt :)

2015. máj. 20. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:
rögtön kifizettetni törvényellenes, csak az elmaradt járulékokat kérheti a NAV, max öt évre visszamenőleg.
2015. máj. 22. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!