Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan zajlik a véradás?

Hogyan zajlik a véradás?

Figyelt kérdés
Még sosem voltam vért adni. Azt sem tudom hogy milyen vércsoportom van. Ezt megtudják ott állapítani?
2015. máj. 10. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
2015. máj. 10. 15:08
 2/8 anonim ***** válasza:

1. Megadod személyi adataidat a regisztrációhoz (fényképes igazolvány, lakcím – és TAJ kártya szükséges) kitöltesz egy kérdőívet egészségügyi állapotodról. Az adatfelvételhez a személyi igazolványod és TAJ-kártyád feltétlenül szükséges. (Abban az esetben, ha a visszatérő, többszörös véradó - az OVSZ informatikai rendszerében már regisztrált - az adott véradó eseményen a regisztrációkor az eredeti TAJ kártyát nem tudja felmutatni, a kártya fénymásolata, vagy a TAJ más módon történő megadása is megfelelő.)

2. Külföldi állampolgár esetén útlevél és magyar TAJ-kártya szükséges. (Csak eredeti TAJ-kártyát fogadnak el.)

3. Elfogyasztasz egy-két pohár folyadékot.

4. Laboratóriumi és orvosi kivizsgálás következik.

5. Kényelmesen elhelyezkedsz a vérvételi ágyon. A steril vérvételi zsákba 5 perc alatt leveszik a vért. Még 5 perc pihenő!

2015. máj. 10. 23:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocsi az off-ért, az előttem szólók már mindent leírtak, de nem tudná valaki megmondani, hogy előre be kell jelentkezni véradásra, vagy csak egyszerűen besétálok egy véradóállomásra, és rövid időn belül adhatok is vért?
2015. máj. 18. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:
hívd fel őket, nem biztos, hogy van "ügyfélfogadás" mindig
2015. máj. 18. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Felhívtam őket, azt mondták bármikor lehet menni, csak nyitvatartási időben próbálkozzak.:)
2015. máj. 18. 18:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Én most adtam volna először vért, de elutasítottak, mivel volt egy éven belül alkalmi szexuális kapcsolatom!! Ilyen fa$zságot! Sehol nem olvastam ilyet, hogy emiatt le sem vennék. Vizsgálják be, azért vannak. Elkéne mennem egy külön vizsgálatra valami kórházba, ahol megállapítanák, hogy adhatok-e vért. A végén még be is szólt az öreg nő, hogy legyek elővigyázatosabb. Az biztos, hogy ezekután az én véremből nem kapnak.
2015. jún. 8. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:

"Én most adtam volna először vért, de elutasítottak, mivel volt egy éven belül alkalmi szexuális kapcsolatom!! Ilyen fa$zságot! Sehol nem olvastam ilyet, hogy emiatt le sem vennék. Vizsgálják be, azért vannak. Elkéne mennem egy külön vizsgálatra valami kórházba, ahol megállapítanák, hogy adhatok-e vért. A végén még be is szólt az öreg nő, hogy legyek elővigyázatosabb. Az biztos, hogy ezekután az én véremből nem kapnak.

"

igaza volt, azért, mert te szexelsz gumi nélkül alkalmi kapcsolatban, az nem ok arra, hogy másokat veszélyeztess

2015. jún. 8. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Azt nem tudom honnan szedted, hogy gumi nélkül szexeltem, mert olyat nem is írtam, és életemben nem is csináltam még.

Simán mondhatnám, hogy a barátnőm volt, de 1 nap után szakítottunk. Csak próbáltam őszinte lenni arra a kérdésre, hogy volt-e olyan alkalmi kapcsolatom, ahol fennáll a veszélye fertőzésnek. Igen, lefeküdtem egy lánnyal, akit nem ismertem előtte, nem voltam vele szűrővizsgálaton, stb., tehát elméletben fennállt a veszélye, mivel orálszex az natúr volt, de a többi gumival. Teljesen fölösleges volt ezt bevallani. Nagyon felhúzott, mert rákészültem lelkileg a véradásra, lemondtam az esti edzést, örültem, hogy legalább megvizsgálják a vérem, ha véletlen mégis van valami akkor kiderült volna.

2015. jún. 9. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!