Ha valakit elüt a vonat, utána mi lesz?
Elüt valakit a vonat,leszakíja az egyik lábát.Semmi más sérülés nem éri.Mi lesz vele? Elvérezhet? Meddig/milyen esetben lehet még visszavarni a lábát?
Mitől függ? Ha menthetetlen mikor kap műlábat?
Mennyi pénzért,hogyan?
Elvérezhet, ha pl. az arteria femoralisa (a combartériája) sérül, ez a test egyik legnagyobb artériája. A lábvisszavarrásos történet elég ritka, nyilván sok dolognak kell egybeesnia, mennyire roncsolódott, tudják-e addig épen tartani a leszakadt rész szöveteit... Nem véletlenül transzplantációnál is bizonyos időkereten belül kell eljutnia a donorszervnek a recipienshez...
De ennél többet nem tudok mondani, az anyagiakról semmit nem tudok. Bár valszeg valamilyen mértékben támogatja az oep.
(másodéves orvostanhallgató)
Szerintem ha elcsap egy vonat, az nem nagyon szokta túlélni.. hogyha beesel elé,és gyorsan megy, azt nem szokták.
Van egy ismerősöm aki a vasútvezető, mondta hogy három embernél volt az, hogy beugrottak elé, és nem bírt megállni.. :(
SZóval.. ha épp a megállóba áll be, és lassít, beugrik elé.. esélytelen.
Hogyha már nagyon lassan megy, meg tud állni, persze, de.. ha artériába vág bele, kétlem hoyg túlélné.
Köszönöm a válaszokat.
A vágás vagyis leszakadás ha a térd alatt van az artéria? És ha az illető fiatal és egészséges az nem számít? Ha azonnal kórházba szállítják?
Ha?
Ha ott egy mentőhelikopter, csak a térd alatt sérül a láb (ott már vékonyabb az artéria + a mentőhelikopter team-je el tudja szorítani az eret) és a szerencséje a kórházban is kitart (mert milyen mák már, hogy elcsap egy vonat és csak a lábat szabja le, aztán a közelben van egy mentő, sőt mentőhelikopter?) - ha a szerencse kitart és a kórházban ellátás után nem kap el egy legionellózist amibe mondjuk belehal, akkor ja, erős szervezet felépül, csak a lába nem lesz a régi.
Kicsit sok a 'ha' egy ilyen kérdésben. Ha valakinek leszakad a lába, akkor elvérzik. Nem esélyes, hogy időben, jól ellátják, szerintem.
Jól van,köszönöm.
Érthető.
Én végigcsináltam - és túléltem.
Amputálás lett a vége, combban.
Mivel a csonkom elég hosszú, így tudok műlábat viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!