Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Cukorbeteg vagyok. Ha távol...

Atti2 kérdése:

Cukorbeteg vagyok. Ha távol vagyok a lakhelyemtől, és elfogyott a cukormérő tesztcsíkom akkor hól tudok a háziorvosomon kívűl kiíratni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 21. 23:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Diabetológiai szakrendelésen, a támogatott tesztcsíkot a háziorvos is szakorvosi javaslatra írhatja tudomásom szerint.

"Tesztcsík támogatottan, csak a napi kettő vagy többszöri inzulinkezelésben részesülőknek jár. Felírási jogosultsága a diabetológiai szakrendelés szakorvosának, valamint szakorvos javaslatára a beteg háziorvosának is van, a szakorvosi javaslat maximális érvényességi időtartama 12 hónap. Tesztcsíkok támogatott vércukorszintmérőkhöz jelenleg 80 százalékos támogatást élveznek.

A nem támogatott vércukorszintmérőkhöz a tesztcsík dobozonként jelenleg 2062 forint fix társadalombiztosítási hozzájárulást kap. Így a különböző tesztcsíkárak havi költségében jelentős különbség lehet.

Napi kétszeri inzulinadás esetén 3 hónapra 2 doboz tesztcsík (azaz 100 db) írható fel normatív támogatással. Napi háromszori inzulinadás esetén 3 hónapra 6 doboz írható fel emelt támogatással. Napi négyszeri vagy annál többszöri inzulinadás esetén 3 hónapra 9 doboz írható fel kiemelt támogatással. A normatív, emelt vagy kiemelt indikációjú tesztcsíkrendelés nem jelent árkülönbséget a beteg részére, az egyes dobozár minden jogosultnál ugyanaz. De a biztosító ezzel szeretné kifejezni azt, hogy a napi négyszeri inzulinkezeléshez összességében több támogatást nyújt (9 doboz/3 hónap), mint a napi kétszerihez (2 doboz/3 hónap).

Napi egyszeri inzulinkezelésben részesülő, valamint a tablettás cukorbetegek tesztcsíkhoz csak teljes áron juthatnak hozzá."

2015. ápr. 21. 23:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nincs javaslat, akkor kb. sehol, de teljes áron vehetsz a patikákban.
2015. ápr. 28. 20:03
 3/3 szamo77db ***** válasza:
Én 2-es típusú cukorbeteg vagyok és bizony 2700.- forintért veszem a tesztcsíkot a patikában, recept nélkül. Ha beáldozol egy ilyen összeget, hozzájutsz a tesztcsíkhoz recept nélkül is.
2015. okt. 2. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!