Létezik hogy a füll-orr gégészeten nem veszik észre hogy gond van a fülemmel?
Én már egy kisregényt tudnék írni arról, hogy a rokoni, tágabb ismerősi körben kinél milyen ordító tüneteket nem vettek észre. De a kereskedelmi tv-k is hetente többször adnak hírt emberekről, akiket a legsúlyosabb állapotban nem kezeltek, hazaküldtek, majd meghaltak. Aztán ha netán vizsgálat indul, a kezelőorvosok haverjai által adott szakvélemény mindig megállapítja, hogy úgyis meghaltak volna. (Lásd legutóbb az influenzás sakkozót.) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy halálos beteg vagy, hanem csak azt, hogy mindennapos a kirívó figyelmetlenség, nemtörődömség az orvosi körökben, és különösebb következménye szinte soha nincs. Ha nem halsz meg, és nagyon erősködsz, hogy baj van, akkor előbb-utóbb rádsütik, hogy beképzelted, neurotikus vagy.
Én azt szoktam csinálni, hogy ha jelentkezik valami probléma nálam vagy a rokonaimnál, a neten megpróbálom megtalálni az okát (amerikai oldalakon, azok nagyon részletesek és használhatók), és valami, lehetőleg természetes megoldást is. És az orvoshoz már úgy megyek, ha egyáltalán muszáj, hogy közlöm a gyanúmat és a megoldási javaslatomat. Van, akinek először tágra nyílik a szeme, de el szokták fogadni a meglátásaimat, és még eddig sikerült is így mindent lerendezni.
Próbálkozhatsz fizetős fül-orr-gégésznél is. Sajnos már én is tapasztaltam, hogy az ingyenes helyeken nem olyan a kiszolgálás, mint ahol leperkálod a 10-20.000 Ft-ot. Persze van kivétel, de sajnos egyre inkább affelé megyünk, hogy hiába a Tb, fizetni kell mindenért, ha normális kivizsgálást akarunk.
Én találtam egy szimpatikus fül-orr-gégészt a neten, ha írsz, megküldöm a linket, de saját tapasztalatom nincsen. Magánorvos egyébként. De azért azt gondolom, valószínűleg tényleg más irányba kell vizsgálgatni téged, mert ha alaposan belédnéztek műszerekkel, akkor sztem is kellett volna találni valamit, ha ott a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!