A rákosokat akiken már nem lehet segíteni azokon miért nem próbálják ki a gyógyszereket amiket kísérleteznek, hátha jó lenne valamelyik?
Ha neked lenne hátra fél éved, hogy szeretnéd tölteni? Folyamatos hányingerrel és hányással küszködve egy kórházi ágyon, kiszolgáltatva a csekény számú, alulfizetett és túlterhelt magyar ápolószemélyzetnek, vagy inkább odahaza, hányinger nélkül, a családod körében, az utolsó perceket is értelmesen kihasználva?
Mert ez is egy szempont.
Nem tudom, én melyiket választanám: küzdenék-e a kórházban az életemért az utolsó lehelletemig, vagy egy ponton feladnám, és hazamennék a szeretteimhez, hogy velük legyek inkább, amíg lehet.
A munkahelyemen pl azt mesélte az egyik orvos, hogy egy rákos néninek kellene kezelés, de ami használna, és külföldön már mindenhol ezt alkalmazzák, azt nem támogatja az OEP. Ami meg Magyarországon az előírt kezelés erre a fajta daganatra, azt már sehol máshol nem használják, mert bizonyítottan hatástalan. Azt bezzeg támogatják. Egy halom papírt kellett kitölteni, hogy egyáltalán engedélyezzék a hatásos kezelést, és egy másik halom papírt, hogy ne kelljen a többszázezres teljes árat kifizetniük... ez MAGYARORSZÁG.
Szerintem aki megtudja, hogy súlyos beteg, az mindent meg szeretne tenni a gyógyulásért, még akkor is, ha sok mellékhatás van. Ha nekem mondanák, hogy rákos vagyok, de van 1 kísérleti kezelés, amivel minimális esélyem van a gyógyulásra, akkor mindenképpen belemennék, még akkor is, ha hónapokig kell kórházban lenni, és végighánynám azt az időt....
Emlékszem, láttam én is.
de az még a tengerentúlon is csak kísérleti fázisban van. Évekbe telik, mire ott kitesztelik, javítgatják, engedélyeztetik, aztán találnak egy gyógyszergyárat, ami hajlandó gyártani és forgalmazni.
És utána újabb évekbe, mire ide hozzánk is elkerül. Ha elkerül.
debreceni korház...nah persze
egyik közeli rokonom dunántuli...
áttétes rákja van,lemondtak rola győrben,pesten
debrecenben közölték,hogy jah,igen,valoszinű segitene rajta az egyik kisérleti fázisban levő kezelés,de nem tartozik oda,sajnálják,nem kaphatja meg a kezelést...
bevált kezelések nem használnak,más korházban nem kapja meg azt a kezelést
erről ennyit
nem tud mit tenni ellene...
Nos: Ha egy hozzátartozód rákban haldokolna, szívesen néznéd végig ahogy kísérleti nyúlnak használják és a kínjait esetleg még tovább fokozzák vele?
Ugye hogy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!