Hogyan kell megcsináltatni a TB-t?
Figyelt kérdés
Munkanélküli vagyok, és le vagyok regisztrálva a munkanélküli központba. Elkezdett fájni a fogam, ki akarom húzatni, de nincs semmi pénzem rá. Tb-m meg nincs. Hogyan lehetne csináltatni, hova kell menni ?2015. márc. 28. 09:26
1/6 anonim válasza:
Biztos, hogy nincs TB-d? Megkérdezted a munkaügyi központban?
Ha nincs, akkor helyi NAV-hoz besétálsz, kitöltöd a papírt és kapsz csekket, havonta befizeted.
2/6 A kérdező kommentje:
Mi az hogy befizetem ? Miből fizessek ? Ingyenesnek kell lennije, semmi bevételem nincs.
2015. márc. 28. 14:09
3/6 anonim válasza:
Jobban jársz, ha a fogászaton fizetsz.. A TB-ért minden hónapban 5000Ft-ot kell fizetni és ez az emberek legtöbbjénél felesleges szokott lenni, mert az életben soha nem kerül annyiba az egészségügyi ellátásuk, mint amennyit az évek során befizetsz. Ha most nincs pénzed fogorvosra (mellesleg általában jobban is jársz a nem ingyenes és területileg hozzád tartozóval) akkor próbálkozz valami házi megoldással, de szerintem semmiképp ne kezdd el újra fizetgetni a TB-t, hacsak nem töltöd minden 3. napodat kórházban.
4/6 anonim válasza:
Ja és nem is öröklődik, tehát ha nincs kihasználva a kórházi/orvosi ellátás, amit az államnak befizetsz, abból soha többé nem lát a családodból senki semmit.
5/6 A kérdező kommentje:
Jóvan sok eszetek van......
2015. márc. 28. 16:07
6/6 anonim válasza:
?? Mert?
Nem ingyenes a TB, nem bírod megérteni? Addig ingyenes, amíg iskolába/dolgozni jársz (bejelentve) mert addig az állam/munkáltató fizeti. Minek teszel fel kérdést ha ennyire biztos vagy a dolgodban, zsenikém?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!