Melyik orszagnak van a legjobb mentő szolgálata?
Mert mondjuk néhány esetben a magyar mentes nekem jobbnak tűnik mint az angol vagy az amerikai...mondjuk az ujraelesztesnel vagy az intubalasnal... 😊 es ezert vagyok kivancsi hogy akkor melyik országban a legjobb? Es melyikben a legrosszabb?
Es tenyleg az elozo országokban a legjobb\legmodernebb... Csak mert nehezen tudom elképzelni...tudom hogy haporus helyek de megis... 😊
A világ egyik legjobb mentőszolgálata működik nálunk. Míg máshol nagyon elterjedt a "fogd és vidd" módszer, nálunk már a helyszínen is rengeteg életmentő beavatkozást végeznek a mentőorvosok, mentőtisztek. Mentőtisztek pl. elég kevés országban vannak rajtunk kívül, ha van is, nem rendelkezik akkora hatáskörrel, mint nálunk: lényegében nagyon kevés dolog különbözteti meg a mentőorvostól.
Ne feledjük: anno a fél világ a BÖME (Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület) példájára szervezte a mentőszolgálatát, és a Rohamkocsi-szolgálat is "magyar találmány".
Nálunk az is pozitívum, (ami egyben nehezítés is) hogy a legtöbb országgal ellentétben egy, országos szintű mentőszolgálat fedi le az egész országot, és nem sok-sok külön szervezet.
Ausztria technikailag fejlettebb, viszont a rendszerük határozottan rosszabb - lenne lehetőségem náluk mentőzni, de nincs az a pénz...
Ami még figyelemre méltó, az az UK-ban a légimentés, bár idén a világ egyik legnagyobb mentő versenyén a magyar légimentők taroltak.
Szóval vannak nálunk is hibák, hiányzik egy kis pénz a rendszerből, vannak mogorva dolgozók is, de összességében a Magyarországnak van az egyik legjobb mentőszolgálata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!