Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Üzemorvos? Mit néz?

Üzemorvos? Mit néz?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sok kérdés volt már, de hátha lesznek friss válaszok is.

Holnap reggel kell mennem üzemorvoshoz. Mit vizsgálnak? Ilyen szem-fül nem izgat, de le is kell vetkőzni?? Már most elsírom magam, ha arra gondolok, le kell vegyem a melltartómat...

és ráadásul azt mondják bunkó is, tuti be fog szólni, hogy fogyjak le, de én tuti sírvafakadok, ha le akar vetkőztetni... muszáj? Vagy ha azt mondom, nem szeretnék, megteheti, hogy nem írja alá a papíromat? Vagy esetleg ki tud bacni velem, pl, ha kell vérvétel, akkor úgy csinálja, hogy jobban fájjon? Nagyon kétségbe vagyok esve :(

2015. febr. 19. 16:24
 1/6 A kérdező kommentje:
szociális munkás vagyok, irodában és terepen is dolgozom, így a vérvétel még érthető is lenne, bár attól is félek...
2015. febr. 19. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Üzemorvos nem vesz vért, legfeljebb megméri a vérnyomásodat, kikérdez a betegségeidről, milyen gyógyszereket szedsz, stb.

Munkakörfüggő, hogy milyen vizsgálatokra küld el, nekem pl, csak szemészetre kellett mennem, de ez iroda munka.

2015. febr. 19. 16:43
 3/6 A kérdező kommentje:
előző ilyen kérdésekben írták sokan, hogy le kellett vetkőzni, amit én még a férjem előtt se szívesen teszek meg, nem ám egy olyan ember előtt, akit 2 perce láttam először... :(
2015. febr. 19. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

Könnyen megeshet, hogy egy szál bugyira kell vetkőzni. Megméri a vérnyomásodat, meghallgatja a szívedet, a tüdődet. Hanyatt fekve megnyomkodja a hasadat.

De olyan üzemorvos is van, ahol max egy vérnyomásmérés, aztán mehetsz is.

2015. febr. 19. 19:59
 5/6 A kérdező kommentje:

hát, az fix, h én nem fogok levetkőzni.

Mégis miért kéne ahhoz, hogy meghallgasson? A rendes vizsgálatokra majd elmegyek a háziorvosomhoz.

2015. febr. 19. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy barátom most helyezkedett el irodai munkára, arra számított csak, hogy max egy vérnyomásmérés, erre olyan alaposan megvizsgálták hogy meg is lepődött. Szemét nézték, derékig vetkőznie kellett, nagyon alaposan meghallgatták a szívét, sóhajtania kellett tüdőhangok, jól áttapogatták, EKG-t is csináltak.
2015. ápr. 4. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!