Vérvétel. Valami praktika? Ötlet?
Megyek vérvételle, és félek. Legutóbb 9éve vettek tőlem vért, csak annyira emlékszem, hogy majdnem elájultam utána. Esetleg lehet kérni, hogy fekve vegyék, vagy had hallgassak zenét?
Attól egyátalán nem félek, hogy fájni fog, csak hogy rosszul leszek, hányok stb.
Előre is köszönök minden választ:)
Ne stresszeljél rá és lélegezz mélyeket. Valószínűleg elkerülöd így a hányást is és az ájulást is.
Vérvétel előtt igyál nagyon sok vizet, akkor hamarabb lejön a vér, előbb szabadulsz :)
Hallottam már olyanról, hogy engedték azt, hogy a mintavétel alatt feküdjön a páciens, de ha nem is engedik, mindenhol van ágy, ahová le tudsz utána feküdni pár percre.
Az egész vérvétel hamar megvan, addig tudsz másra koncentrálni. Én az ablakon szoktam kifelé nézelődni, mert én attól leszek rosszul, ha látom folyni a vért. Ez is mondjuk inkább véradásnál lényegesebb.
Máshova nézz, gondolj másra
Kérd, hogy ragassza le utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!