Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Onkológus ír fel fogamzásgátlót?

Onkológus ír fel fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

3 éve szedem a cypromix-et, amit most le akar cserélni a nőgyógyászom. Ezzel nem is lenne baj, de közölte, hogy szerinte nem tabletta kellene, hanem pl. hurok. 24 évesen, nem igazán szeretném ezt a megoldást.

Rákszűrésre onkológushoz járok sztk-n belül. Ő is írhat fel gyógyszert, kikerülve a nőgyógyászt?

2015. jan. 13. 08:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem.

De megmondod a dokinak, hogy te tablettát kérsz és ennyi.

2015. jan. 13. 08:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Én mondtam neki, de sz@rt bele, hogy mit akarok. Sajnos a közelemben nincs másik nőgyógyász, legközelebb 45 km-re van. Így tehetetlen vagyok.
2015. jan. 13. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért nem javasolja a nőgyógyász a tablettát?
2015. jan. 13. 12:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Erre nem jöttem rá. 3 év Cypromix után szerinte hormonmentesíteni kellene. Érdekes felfogás, hiszen minden fogamzásgátlóban van hormon és vannak, akik évtizedeken keresztül szedik.
2015. jan. 13. 13:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, de azért hozzá kell tenni, hogy a Cypromix elsősorban nem fogamzásgátló. Mármint persze, az összetételéből eredően van fogamzásgátló hatása, de kizárólag ilyen céllal fel sem szabadna írni.

"A Cypromix androgén- érzékenység okozta közepesen súlyos-súlyos acne (seborrhoeával vagy anélkül) és/vagy hirsutismus kezelésére javallott fogamzóképes korú nők esetében.

Az acne kezelésére a Cypromix kizárólag a helyi kezelés vagy szisztémás antibiotikum-kezelés sikertelenségét követően alkalmazható.

Mivel a Cypromix egyben hormonális fogamzásgátló is, nem alkalmazható egyéb hormonális fogamzásgátlókkal együtt (lásd 4.3 pont)."

"A tünetek enyhüléséhez szükséges idő legalább három hónap. A kezelés folytatásának szükségességét a kezelőorvosnak rendszeres időközönként felül kell vizsgálnia.

A kezelés időtartama a klinikai státusz súlyosságától függ. A kezelés általában több hónapig tart. Ajánlott a kezelést 3-4 ciklussal az indikációban szereplő állapot(ok) teljes rendeződése után abbahagyni, továbbá a Cypromix tablettával végzett kezelést nem szabad csupán orális fogamzásgátlás céljából folytatni."

2015. jan. 13. 15:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kimondottan az, bőrproblémák miatt írták fel pár éve, csak sajnos tovább kellett szednem, mint ajánlott. Viszont akkor sem a hurok lenne a megfelelő megoldás. :(
2015. jan. 13. 17:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Az mondjuk igaz. De akkor meg megmondod neki, hogy nem akarsz hurkot és kész.
2015. jan. 13. 19:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Háziorvos is ír fel fogamzásgátlót
2015. jan. 17. 22:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Tudom, de ilyet, mint a cypromix, csak szakorvos írhat fel. Meg nem bíznám háziorvosra a fogamzásgátló megválasztását.
2015. jan. 21. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!