Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egészségügyi hozzájárulásra...

Egészségügyi hozzájárulásra való jogosultság lejárta?

Figyelt kérdés
Az önkormányzat pontosabban a járási hivatal által kiállított egészségügyi hozzájárulásra jogosult igazolásom hamarosan lejár (január 18-án). Ugye 1 évig tart a jogosultság. És én most több pályázatra vagyok kiírva, amit január 30-án bírálnak el. Szóval február 1-én mindenképpen értesítenek hogy hová vesznek fel teljes közalkalmazotti állásba (végre!) Az lenne a kérdésem, hogy működik ez? Mármint 18-án lejár az igazolásom akkor rögtön igényelnem kell még egyszer, így meghosszabbítják nekem a tb-t? És februárba meg rohanjak megint vissza, hogy lemondjam mert lesz állások? Vagy van a lejárat után bizonyos passzív időszak? Előre is köszönöm :)
2015. jan. 12. 12:11
 1/4 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok! Azt is akartam még írni, hogy azért is lenne jó tudni, mert pl. munkába állás előtt kell tüdőszűrői vizsgálat is és félek, ha nem hosszabbítanák meg nekem az igazolást akkor nem tudnék elmenni a vizsgálatra :$
2015. jan. 12. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:
35%
Menj el a háziorvoshoz, és kérdezd meg.
2015. jan. 12. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság.

Ha január 18-án lejár, akkor másnap már nem vagy jogosult az eü. ellátásokra, ennél nincs passzív jogosultsági időszak.

Mivel ez visszamenőlegesen nem érvényesíthető, még a héten be kell menned intézned az újabb jogosultságot (tekintve, hogy 18 vasárnap)

Majd ha lesz munkaviszonyod, akkor lemondod (akár levélben is megteheted)

Ha meg nem akarsz bemenni újra igényelni, aztán lemondani, akkor arra a pár napra fizetsz magad után.

2015. jan. 12. 14:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma voltam a járási hivatalnál és kitöltöttem egy ugyan olyan kérelmet, szóval majd jövőhét közepe felé postai úton kiküldik az igazolást.
2015. jan. 14. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!