Mi van akkor ha nincs jövedelmem, és nem fizetem a TB-t? Le lehet mondani valamilyen indokkal?
Figyelt kérdés
Október óta munkanélküli vagyok és havonta kell fizetni 7ezer forintot, de teljesen fölöslegesnek tartom + nincs jövedelmem ami még inkább megnehezíti a helyzetemet.
A januárit még befizetem, ha minden jól megy áprilistól már el tudok menni dolgozni. Onnantól fizetem tovább.
Le lehet mondani a TB-t valamilyen indokkal?
Vagy ha csak simán nem fizetem be a csekkeket, akkor mi történik?
2015. jan. 4. 11:38
1/11 anonim válasza:
Visszamenőleg behajtják + pótdíj.
2/11 anonim válasza:
Visszamenőleg behajtják plusz késedelmi díjat számolnak fel. Sógoromnak ez 40ezer ft volt 4 biztosítás nélküli hónapért. Szerintem nem éri meg.
3/11 anonim válasza:
Egy módon mondhatod le a tb-t, ha másik országba költözöl és igazolod, hogy ott fizeted. Egyébként behajtják, szóval nem érdemes nem befizetni.
4/11 anonim válasza:
sajnos, ez egyfajta adó... adósságként ott marad, nem lehet szüneteltetni,lemondani
5/11 anonim válasza:
Behajták, főleg hogy elkezdett fizetni. Plusz késedelmi kamat.
Én 2 hetet késtem, és rányomtak egy csomó késedelmi kamat pffff
6/11 anonim válasza:
Megpróbálhatod, hogy az önk. szociális alapon fizeti neked.
7/11 anonim válasza:
Kérheted az önkormányzatnál, hogy fizessék, de nem jó ezzel játszani, hogy nem fizeted. Ha nem vagy biztosítva, lesz egy baleseted, ellátnak ugyan de kapsz egy csinos kis összeget ellátási díjként, ami nem pár ezer ft lesz, hanem pár százezer.
8/11 A kérdező kommentje:
Tehát hivatkozhatok arra, hogy nincs jövedelmem, és nem tudom fizetni? És akkor fizeti helyettem az önkormányzat?
2015. jan. 4. 12:26
9/11 anonim válasza:
Nem fogja csak úgy fizetni, 30 nap/év közmunka kell hozzá.
10/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy bizonyos idejű munkanélküliség kell hozzá. Menj be az önkormányzathoz és minden elfognak mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!