Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Államilag finanszírozott...

Államilag finanszírozott pszichológust hol, hogyan kell keresni?

Figyelt kérdés

Nem pszichiáter, hanem pszichológus. Tudom, pl. fogprobléma esetén fogászat, szemprobléma esetén szemészet keresendő az adott helyi rendelőintézetben, de pszichológus hol található? Nem pályaválasztási tanácsadás vagy gyermekpszichológus kellene, hanem felnőtt számára pszichológus. Remélem, jól behatároltam.

Köszönöm a válaszokat előre is!

És BÚÉK mindenkinek!

2014. dec. 31. 01:57
 1/6 anonim válasza:
Szia! Ha bemész a legközelebbi családsegítő szolgálatba, vagyis ahova tartozol területileg, akkor ott fognak segíteni. a másik megoldás hogy megkérdezed a háziorvosod :) én a családsegítőt jobban ajánlom. egy kórházban a sztk-s pszichológus semmit nem csinál általában, de családsegítőn keresztül nagyobb az esély hogy valóban beszélgettek és valóban segít megoldani a problémát.
2014. dec. 31. 02:10
 2/6 horbeni ***** válasza:

Az iskolákban is van pályaválasztási tanácsadás.

Az a Ti sulitokban is van?

2014. dec. 31. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van az opciókban, csak abban cáfolnám, hogy az sztk-s semmit sem ér. Nekem pont hogy az vált be. Ő is ugyanúgy meghallgat, terápiát ad, ha szükségesnek látja. De fontos, hogy pszichológus és nem pszichiáter. Viszont sok helyen úgy tudom az a menete hogy a pszichiáterrel kell előbb beszélned és ő utalhat ki terápiát neked. De igazából meg kell keresni a Pszichiátriai gondozót ahova tartozol, felhívni őket, és megkérdezni, hogy mi a módja annak, hogy te a pszichológushoz kerülhess. Lehet, hogy kikerülheted a dokit.
2014. dec. 31. 18:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azon eléggé csodálkoznék, ha pszichiáter utalhatna pszichológushoz. Ugyanis ők csak írják fel a gyógyszereket, a többi nem érdekli őket, ez sajnos így van, még ha nem is így kéne lennie. Napnál világosabb, hogy sok esetben nem magától alakul ki olyan betegség, amire pszichiáter ír fel gyógyszert, ezt a pszichiáter is nyilvánvalóan tudja, mégsem utal sehova. Már persze ha egyáltalán meghallgatják az sztk-s pszichiátrián a beteget és nem kezelik félre.

Elvileg, ha a beteg megvilágosodott és nagyon jól látja, miben lenne szüksége segítségre és mit szeretne elérni, akkor nem hiszem, hogy egy végzett pszichológus ne csinálna semmit, legalábbis remélem, az sztk-n nem ilyen durva a helyzet.

2015. jan. 5. 00:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Csodálkozhatsz rajta, de azért írtam ezt, mert én úgy kerültem ingyenes pszichológushoz, hogy bizony elmentem a pszichiáterhez és ő utalta ki nekem a terápiát. A pszichológus az ő keze alatt dolgozik.
2015. jan. 5. 13:23
 6/6 A kérdező kommentje:
5. Köszönöm, az jó. Lehet, megpróbálom én is ezt.
2015. jan. 5. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!